Σκάνδαλα και φήμες που είχαν αναστατώσει το Old Hollywood

H χρυσή εποχή του Hollywood είχε και την σκοτεινή πλευρά της.

Η χρυσή εποχή του Hollywood ήταν μαγική γιατί οι σταρ που την εκπροσωπούσαν ήταν πάντα κομψοί, πανέμορφοι και πάν από όλα πρότυπα ηθικής. Τουλάχιστον αυτοί ήταν η εικόνα που πουλούσαν τότε τα κινηματογραφικά στούντιο. Πίσω από τις κάμερες και τα φλας των φωτογράφων, οι σταρ είχαν τα ίδια πάθη και τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζαν πάντα οι επιτυχημένοι και πλούσιοι. Για αυτό τα σκάνδαλα και οι φήμες για τις απιστίες, τις συνήθειές τους ή τις σχέσεις τους έμοιαζαν και εξακολουθούν να μοιάζουν πιο σκοτεινά και πιο ενδιαφέροντα.

Εκείνη την εποχή τα στούντιο είχαν ειδικούς ανθρώπους που διόρθωναν τα λάθη των σταρ, κάλυπταν σκάνδαλα και φήμες και έσωζαν τις φήμες των ηθοποιούς πάνω στους οποίους είχαν επενδύσει πολλά χρήματα. Για αυτό κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά του Old Hollywood, αποκαλύφτηκαν πολύ αργότερα ενώ οι φήμες που είχαν ξεσπάσει τότε, καλύφτηκαν και ξεχάστηκαν.

Η Joan Crawford είχε πρωταγωνιστήσει σε (τουλάχιστον μία) πορνογραφική ταινία

Σκάνδαλα και φήμες που είχαν αναστατώσει το Old Hollywood

Πριν γίνει σταρ του σινεμά, η Joan Crawford είχε εμφανιστεί σε τουλάχιστον μία πορνογραφική ταινία. Η MGM είχε ξοδέψει χιλιάδες δολάρια και πολλά χρόνια για να βρει το φιλμ της ταινίας και να το καταστρέψει.

Η Crawford ήταν η μεγαλύτερη σταρ του στούντιο, οπότε όταν έμαθε ότι είχε εμφανιστεί στην ερωτική ταινία 'Velvet Lips' κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, ανέθεσε στον Eddie Mannix να 'θάψει' κάθε στοιχείο. Εκείνος συνεργάστηκε με τη μαφία για να εκβιάσει εκείνους που είχαν τα αρνητικά της ταινίας. Το δίλημμα που τους έθεσε ήταν να πάρουν 25 χιλιάδες για κάθε αρνητικό ή να μπουν οι μαφιόζοι και να τα πάρουν μόνοι τους. Όταν η Crawford έφυγε από το στούντιο το 1943 είχε πληρώσει 50 χιλιάδες δολάρια, κάτι που δεν συνηθιζόταν. Πολλοί πιστεύουν ότι ουσιαστικά τους ξεπλήρωσε το ποσό που είχαν δώσει για την καταστροφή των φιλμ.

Ο Errol Flynn είχε δικαστεί για βιασμό

Errol Flynn

Το 1943, ο Errol Flynn, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής που είχε γίνει διάσημους από τους ρόλους του στο Robin Hood και το Captain Blood είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο με κατηγορίες βιασμού.

Ο ηθοποιός που κάποτε είχε πει "μου αρέσει του ουίσκι μου παλιό και τις γυναίκες μου νέες” είχε κατηγορηθεί ότι είχε κάνει σεξ με δύο 17χρονα κορίτσια. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του έκαναν τα πάντα για να γυρίσουν την υπόθεση εναντίον των θυμάτων. Ο ηθοποιός αθωώθηκε, ενώ μία από τις μηνύτριες είχαν πει "οι ένορκοι τον κοιτούσαν με λατρεία σαν να ήταν ο γιος τους”.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Flynn γνώρισε μια 19χρονη γυναίκα την οποία αργότερα παντρεύτηκε ενώ όταν πέθανε σε ηλικία 50 ετών είχε σχέση με μια κοπέλα που είχε γνωρίσει όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών.

Η αυτοκτονία του συζύγου της Jean Harlow

Old Hollywood Jean Harlow

To 1932, ο σύζυγός της Jean Harlow, ο παραγωγός Paul Bern, είχε πεθάνει μετά από αυτοκτονία όπως είχε υποθέσει η αστυνομία τότε. Το πτώμα του είχε βρεθεί γυμνό στο σπίτι τους με ένα όπλο στο χέρι κι ένα σημείωμα. Η αστυνομία θεώρησε ότι ήταν το σημείωμα αυτοκτονίας αλλά δεν κατάλαβαν το νόημα πίσω από όσα έγραφε. Η Harlow δεν θέλησε να μιλήσει για αυτό στις αρχές και απλά τους είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της το βράδυ που ο σύζυγός της αυτοκτόνησε.Η MGM βοήθησε τη Harlow να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο διευθυντής παραγωγής και ο διευθυντής του στούντιο μάλιστα έφτασαν στο σπίτι της σταρ την ημέρα που βρέθηκε το πτώμα.

Μια έρευνα που έγινε χρόνια μετά την αυτοκτονία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του παραγωγού δεν ήταν αυτοκτονία. Χρόνια πριν ο Bern γνωρίσει την Harlow, έμενε στη Νέα Υόρκη και είχε σχέση με την ηθοποιό Dorothy Millette. Εκείνη αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και μια μέρα την βρήκε σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα συνέλθει ποτέ. Δέκα χρόνια μετά, όταν ο Bern ήταν με την Harlow, η Millette συνήλθε από το κώμα και προσπάθησε να τον βρει. Εκείνος συμφώνησε να τη συναντήσει στο σπίτι του και έπεισε την Harlow να φύγει από το σπίτι. Ο Bern πέθανε το ίδιο βράδυ. Εννιά μέρες μετά τον θάνατό του, βρέθηκε και το πτώμα της Millette σε ποτάμι, με τους ερευνητές να καταλήγουν ότι είχε αυτοκτονήσει.

Η σχέση της Greta Garbo και της Marlene Dietrich

Dietrich, Garbo

Η Greta Garbo και η Marlene Dietrich είχαν πολλά κοινά. Ήταν και οι δύο όμορφες, πετυχημένες και είχαν φτάσει στο Hollywood από την Ευρώπη περίπου την ίδια περίοδο. Παραδόξως, όμως, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους και οι δύο αρνούνταν ότι είχαν γνωριστεί.

Η Garbo σε ηλικία 19 ετών είχε εμφανιστεί στην ταινία 'The Joyless Street' το 1925, στο πλευρό της Dietrich που τότε ήταν 23 ετών. Η Dietrich δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι είχε συμμετάσχει σε αυτή την ταινία και κανείς δεν είχε λόγο να μην την πιστέψει εφόσον δεν είχαν σωθεί ολόκληρες κόπιες της ταινίας.

Η ιστορικός του σινεμά και συγγραφές, Diana McLellan, όμως, που προσπάθησε να εξετάσει υλικό της ταινίας, ανακάλυψε πολλές φωτογραφίες που την έκαναν να πιστέψει ότι η Dietrich είχε παίξει στην ταινία. Σύμφωνα με την έρευνά της, η Garbo και η Dietrich είχαν ερωτική σχέση κατά τη διάρκεια της ταινίας, αλλά τέλειωσε γρήγορα, αφήνοντας και τις δύο με πικρά συναισθήματα. Κάποια στιγμή, η Dietrich είχε πει στον συγγραφέα Sam Taylor για την Garbο ότι ήταν "ένα παιδί από τη Σκανδιναβία” που δεν ήταν έξυπνο και φορούσε βρώμικα εσώρουχα.

Η Jean Harlow, Joan Crawford και η Judy Garland αναγκάστηκαν από τα στούνιο να κάνουν άμβλωση

Judy Garland

Είναι γνωστό ότι στη χρυσή εποχή του Hollywood τα κινηματογραφικά στούντιο είχαν τον έλεγχο της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής ζωής των ηθοποιών. Δεν επέτρεπαν στις σέξι πρωταγωνίστριες να παντρεύονται αλλά ούτε και στις σταρ τους να μένουν έγκυες, ειδικά αν δεν ήταν παντρεμένες. Όταν η Jean Harlow έμεινε έγκυος ενώ είχε σχέση- αλλά δεν ήταν παντρεμένη- με τον W illiam Powell, το στούνιο της έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Bette Davis, της Joan Crawford, της Judy Garland, της Tallulah Bankhead, της Jeanette McDonald, της Lana Turner και της Dorothy Dandridge.

Το κρυφό παρελθόν του Clark Gable

Clark Gable and Carole Lombard

Ο Clark Gable δεν ήταν απλά ένας σταρ του κινηματογράφου, αλλά είχε χαρακτηριστεί στην εποχή του ως ο βασιλιάς του Hollywood. Ο ηθοποιός είχε τη φήμη του γυναικά, ενώ φλέρταρε σχεδόν όλες τις συμπρωταγωνίστριές του.

Οι φήμες, όμως, θέλουν τον σταρ να έχει σχέση και με άντρες. Σύμφωνα με το βιβλίο Tormented Styar του David Bret, o Gable στις αρχές της καριέρας του προσέφερε σεξουαλικές χάρες για να ανέβει επαγγελματικά αλλά και να αποκτήσει περισσότερα χρήματα.

Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Gable αρχικά δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει στο 'Όσα Παίρνει Ο Άνεμος' καθώς ο σκηνοθέτης George Cukor που ήταν ομοφυλόφιλος ήξερε για το σκοτεινό παρελθόν του ηθοποιού. Τελικά συμμετείχε στην ταινία αλλά ο σκηνοθέτης αντικαταστάθηκε από τον φίλο του Gable, Victor Fleming, γεγονός που δίνει περισσότερη βάση στις εικασίες.

Διαβάστε Επίσης