Το ιστορικό διαζύγιο της πριγκίπισσας Haya Bint Hussein και του σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ακριβότερα διαζύγια όλων των εποχών στο βρετανικό δίκαιο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κυνηγημένη από τον σύζυγό της και φοβούμενη για τη ζωή της, η πριγκίπισσα Haya Bint Hussein, αδερφή του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β', που παντρεύτηκε το 1993 τη βασίλισσα Ράνια, θα βρει καταφύγιο με τα παιδιά της το 2019 στην Αγγλία. Ο σύζυγός της και σεΐχης, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, που διατελεί πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και κυβερνήτης του Ντουμπάι, θα ανακαλύψει την παράλληλη σχέση της με τον bodyguard της και αφού την απειλήσει για τη ζωή της, θα πάρει κρυφά διαζύγιο από εκείνη μέσω του ισλαμικού νόμου, ενώ παράλληλα θα προσπαθεί να της πάρει τα παιδιά. 

Διαβάστε Επίσης

Ο ίδιος θα χάσει το δικαστήριο για την κηδεμονία τους, αφού η πριγκίπισσα Haya θα προσλάβει ως δικηγόρο της την Baroness Shackleton που είχε αναλάβει και το διαζύγιο του πρίγκιπα Καρόλου. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον 10ήμερο δικαστικό αγώνα στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου θα ορισθεί το ποσό του συμβιβασμού που θα λάβει η 47χρονη πριγκίπισσα από τον 72χρονο πρώην σύζυγό της. Να σημειωθεί, επίσης, πως ευρήματα του δικαστηρίου θέλουν τον σεΐχη να έχει παγιδεύσει τα τηλέφωνα της πρώην συζύγου του αλλά και των δικηγόρων της, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. 

Λέγεται πως το ποσό που θα λάβει η πριγκίπισσα Haya αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ των 450 εκατομμυρίων λιρών που μπορούσε να διεκδικήσει η Tatiana Akhmedova, πρώην σύζυγος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Farkhad Akhmedov, η οποία εντέλει συμβιβάστηκε το 2017 με το ποσό των 150 εκατομμυρίων λιρών. 

Διαβάστε Επίσης