Πρίγκιπας Andrew | Ορίστηκε η ημερομηνία που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Σε ένα χρόνο, ο γιος της βασίλισσας θα δικαστεί για τη σεξουαλική επίθεση κατά της Virginia Giuffre.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί οι βρετανικές αρχές να θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η έρευνα για τις καταγγελίες κατά του πρίγκιπα Andrew, στην Αμερική όμως το δικαστήριο όρισε ήδη ημερομηνία για τη δίκη του σχετικά με τη μήνυση που του έχει κάνει η Virginia Giuffre.

Τον Αύγουστο του 2021, η Giuffre υπέβαλε μήνυση στον δούκα του York για σεξουαλική κακοποίηση υποστηρίζοντας ότι την ανάγκασε σε συνουσία σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις από το 1999 έως το 2002 ενώ εκείνη ήταν ανήλικη. Ο πρίγκιπας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης όρισε δικάσιμο ημερομηνία το επόμενο φθινόπωρο, ανάμεσα στον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2022, με την ακριβή ημερομηνία να μην δίνεται ακόμα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, δικηγόροι και των δύο πλευρών δήλωσαν ότι ανυπομονούν να συγκεντρώσουν μαρτυρίες από 8 έως 12 μάρτυρες, οι οποίοι δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποιοι θα είναι. Φήμες θέλουν την πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Andrew, Sarah Ferguson, αλλά και τις δύο κόρες του, πριγκίπισσα Βεατρίκη και Ευγενία, να καλούνται από τη νομική ομάδα του δούκα να καταθέσουν υπέρ του στο δικαστήριο.

Μάλιστα, η Βεατρίκη λέγεται ότι μπορεί να δώσει άλλοθι στον πατέρα της αφού, όπως είχε πει και ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC: "Αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί γιατί η ημερομηνία που λέγεται ότι έγιναν αυτά, εγώ ήμουν σπίτι με τα παιδιά μου. Είχα πάει με τη Βεατρίκη στο Pizza Express στο Woking για ένα πάρτι γύρω στις 4 με 5 το απόγευμα. Κι επειδή η δούκισσα έλειπε, ήμουν εγώ γιατί έχουμε ένα απλό κανόνα στην οικογένεια όταν κάποιος λείπει να είναι ο άλλος εκεί”.

Διαβάστε Επίσης