Η δυναστεία των Spencer | Η αριστοκρατική οικογένεια της πριγκίπισσας Diana

Οι σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία που ανήκουν στον ευρύτερο οίκο των Spencer.

Όταν η πριγκίπισσα Diana αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Κάρολο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι περισσότεροι ήταν πως η Lady Spencer ήταν πολύ τυχερή, αποκτώντας μία πολύ καλή τύχη. Εκείνο όμως που δε γνώριζαν τη δεδομένη στιγμή ήταν πως και ο ίδιος ο Κάρολος θα έμπαινε μέσω του γάμου του με την Diana σε έναν ιστορικό οίκο, καθώς η δυναστεία των Spencer υφίσταται για πάνω από 500 χρόνια και είναι εξίσου ιστορική με εκείνη των Windsor. 

Διαβάστε Επίσης

Άλλωστε, πέρα από τις ιστορικές προσωπικότητες που πέρασαν είτε εξ' αίματος, είτε από γάμο από τον διάσημο οίκο, ακόμα και σήμερα υπάρχουν λαμπροί απόγονοι της δυνατής αριστοκρατικής οικογένειας, που μπορεί μάλιστα να μην το γνωρίζουν, καθώς η συγγένεια έχει χαθεί στους αιώνες. 

Henry Spencer, 1ος κόμης του  Sunderland (1620-1643)

Πρόκειται για τον ιδρυτή του οίκου των Spencer, που γεννήθηκε ως Βαρόνος Spencer και μετέπειτα έλαβε τον τίτλο του κόμη του Sunderland, ένα αξίωμα που έπαιρναν οι άντρες της οικογένειας μέχρι το 1750.

Henry Spencer, 1ος κόμης του Sunderland (1620-1643)

Lady Diana Spencer (1710-1735)

Η Lady Diana Spencer δεν ήταν η πρώτη με το όνομα αυτό, αφού τον 18ο αιώνα, η πρόγονός της, Lady Di, παραλίγο να λάβει και τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, κάτι που πραγματοποίησε η μεταγενέστερη Diana. Ειδικότερα, η γιαγιά της Spencer, η οποία ήταν η Sarah Churchill, δούκισσα του Marlborough, είχε κανονίσει να την παντρέψει κρυφά με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Frederick. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός παρενέβη, ματαιώνοντας τον γάμο, με την Spencer να παντρεύεται τελικά τον μικρό αδερφό του δούκα του Bedford. Πέθανε σε ηλικία 25 ετών από παρενέργειες της εγκυμοσύνης της. 

Charles Spencer, 3ος κόμης του Sunderland (1702-1722)

Ήταν εκείνος που ένωσε την οικογένεια των Spencer, με εκείνη των Churchill, αφού παντρεύτηκε την Anne Churchill, γεγονός που μαρτυρά πως ο Winston Churchill ήταν μακρινός ξάδερφος της πριγκίπισσας Diana. 

Winston Churchill

Sarah Churchill, δούκισσα του Marlborough (1660-1744)

H Sarah Churchill ηταν η μητέρα της Anne Churchill - που παντρεύτηκε τον 3ο κόμη του Sunderland - την οποία μάλιστα υποδύθηκε ως δολοπλόκα, η Rachel Weisz στην ταινία "Η ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου. Θεωρήθηκε μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες στην ιστορία σε επίπεδο επιρροής, χάρη στις στενές σχέσεις που είχε με τη Βασίλισσα Άννα. 

Sarah Churchill

Albert Spencer, 7ος κόμης Spencer (1892-1975)

Όπως εντοπίζουμε ο τίτλος της οικογένειας από το 1750 και μετά θα αλλάξει. Ο Albert Spencer ήταν ο παππούς της πριγκίπισσας Diana και ήταν βαφτισιμιός του βασιλιά Edward VII.

George Washington (1732-1799)

Ο εθνοπατέρας των ΗΠΑ ήταν μακρινός ξάδερφος της πριγκίπισσας Diana, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο αδερφός της, από τη στιγμή που η οικογένεια Washington πριν μετακομίσει στην Αμερική, έμενε πολύ κοντά στην οικογένεια των Spencer. 

Audrey Hepburn (1929-1993)

Η πιο κομψή ηθοποιός που πέρασε από το Hollywood δεν ήταν άλλη από την Audrey Hepburn. Και ίσως αυτή η έμφυτη ευγένεια που απέπνεε να ήταν λόγω του ότι η μητερα της ανήκε στην αριστοκρατίας της Ολλανδίας, ενώ ο πατέρας της ήταν απόγονος της Μαρίας της Σκωτίας, όπως συμβαίνει και με την οικογένεια της πριγκίπισσας Diana. Συνεπώς, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι δύο γυναίκες ήταν ξαδέρφες. 

Celebrities Audrey Hepburn

Glenn Close 

Μπορεί να μην το γνώριζε όταν την είχε συναντήσει το 1989 στην πρεμιέρα της ταινίας  'Dangerous Liaisons' στο Λονδίνο, όμως η Close είναι 8η ξαδέρφη της πριγκίπισσας Diana, μέσω έρευνας που έγινε στο γενεαλογικό της δέντρο στην εκπομπή Finding Your Roots.

Πριγκίπισσα Diana - Glenn Close

Oliver Platt 

Η πριγκίπισσα Diana ήταν θεία του Oliver Platt αφού η προ-γιαγιά της ήταν προ-προ-γιαγιά του ηθοποιού. Αν και η συγγένειά τους θεωρείτο κοντινή, οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. 

Oliver Platt

Διαβάστε Επίσης