Rock Hudson | 10 στιγμιότυπα από τη ζωή, την καριέρα και τις τελευταίες μέρες του πιο γοητευτικού σταρ του Hollywood

Ο γόης του Hollywood που δεν αποκάλυψε ποτέ ότι ήταν ομοφυλόφιλος συνέβαλε στην καταπολέμηση του στίγματος του HIV.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Rock Hudson είχε γεννηθεί το 1925 στο Illinois της Αμερικής και στα 21 του μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να γίνει ηθοποιός. Ο γοητευτικός άντρας κατάφερε να πάρει ρόλους σε δημοφιλείς ταινίες όπως το Giant και το Pillow Talk και αναδείχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του Hollywood το ΄50 και το ’60.

Rock Hudson | 10 στιγμιότυπα από τη ζωή, την καριέρα και τις τελευταίες μέρες του πιο γοητευτικού σταρ του Hollywood

O Hudson ήταν ταλαντούχος, όμορφος και ομοφυλόφιλος. Όμως εκείνη την εποχή το coming out σήμαινε και εξορία από το Hollywood. Όπως είχε πει ο πρώην σύντροφός του Lee Garlington "o Rock ήταν ο μεγαλύτερος σταρ του σινεμά παγκοσμίως και τότε θα ήταν αυτοκτονία για την καριέρα του αν αποκάλυπτε ότι είναι γκέι".

Rock Hudson

"Ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες που είχα γνωρίσει στη ζωή μου" είχε πει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του σταρ στην Ευρώπη, Yanou Collart που όταν αργότερα μαθεύτηκε ότι κατέρρευσε στο διαμέρισμά του στο Παρίσι ενώ νοσούσε με AIDS, εκείνη έπρεπε να διαχεριστεί την εμμονή του Τύπου για την υγεία του ηθοποιού.

Rock Hudson

Ο ηθοποιός έκανε πολύ παρέα με την Elizabeth Taylor και κάποια στιγμή στα γυρίσματα της ταινίας Giant "ήπιαν –ένας Θεός ξέρει πόσες ώρες- μαργαρίτες ένα βράδυ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Το επόμενο πρωί ήταν και οι δύο με θολά βλέμματα και δεν μπορούσαν να πουν τα λόγια τους. Ο σκηνοθέτης τους είπε ότι έδωσαν εκπληκτική ερμηνεία", είχε πει ο μάνατζέρ του Wallace Sheft.

Rock Hudson

O Hudson είχε παντρευτεί τη Phyllis Gates από το 1955 έως το 1958: "Μου είπε ότι το είχε κανονίσει ο μάνατζέρ του. Εκείνη ήταν λεσβία" είχε αποκαλύψει ο Garlington.

Rock Hudson

O Hudson είχε δημιουργήσει μια στενή φιλία με την Doris Day. "Με φώναζε Eunice" είχε πει η σταρ για τα γυρίσματα της ταινίας τους ‘Pillow Talk” το 1959: "Φώναζε Eunice, θα έρθω σε ένα λεπτό με ένα ντόνατ. Περάσαμε υπέροχα".

Rock Hudson

"Όταν τον γνώριζες, η σεξουαλικότητά του ήταν απίστευτη. Μόνο που ήσουν στην παρέα του, υπάρχει μια αύρα όταν οι άνθρωποι συναντιούνται σε ένα δωμάτιο κι αυτός είχε αυτή την αύρα" είχε πει η μάνατζερ Esther Shapiro που του είχε κλείσει τον ρόλο του στη Δυναστεία.

Rock Hudson

Ο Hudson με τον Garlington σε ένα μπαρ στη Νέα Ορλεάνη. "Κανείς με μυαλό δεν έκανε coming out εκείνες τις μέρες. Όλοι υποκρινόμασταν ότι ήμασταν straight. Όταν ο Rock και εγώ πηγαίναμε σε μια πρεμιέρα μαζί είχαμε ο κανένας τη συνοδό του", είχε πει ο Garlington.

Rock Hudson

Όταν ο Rock Hudson πήγε σε επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο καλεσμένος της φίλης του Nancy Reagan, η Πρώτη Κυρία του είπε ότι είναι πολύ αδύνατος. Τότε δεν της είχε πει γιατί, ακόμα δεν ήξερε ότι είχε AIDS.

Hudson

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, ο γιατρός Michael Gottlied τον δέχτηκε σαν ασθενή του "δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε. Μέσα σε μια εβδομάδα έστειλε γράμματα σε πρώην ερωτικούς συντρόφους του. Είχε πει ότι ήθελε να κάνει το σωστό", είχε αποκαλύψει ο γιατρός του.

Rock Hudson

Παρά την κατάσταση της υγείας του, δέχτηκε τον τελευταίο του ρόλο στη Δυναστεία στο πλευρό της Linda Evans. To φιλί που αντάλλαξαν στη σειρά έγινε αντικείμενο σχολιασμού όταν μαθεύτηκε ότι εκείνος είχε HIV, to 1985. "Όταν τον γνώρισα ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα γινόταν το καθοριστικό άτομο στην ιστορία της επιδημίας του AIDS, ο ασθενής που επηρέασε τόσο πολύ τον κόσμο", είχε πει η Doris Day για τον ηθοποιό που τελικά πέθανε στο σπίτι του τον Οκτώβριο του 1985.

Διαβάστε Επίσης