"Δεν είμαι αθώα ούτε ένοχη" | H "μαύρη χήρα" του Maurizio Gucci, Patrizia Reggiani, μιλά για τη δολοφονία του

Η Patrizia Reggiani εξηγεί γιατί τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του πρώην συζύγου της ήταν μια παρεξήγηση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Patrizia Reggiani καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για την μηχανορραφία της δολοφονίας του πρώην συζυγού της, Maurizio Gucci. Στη νέα ταινία 'House of Gucci'για τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία, η Lady Gaga υποδύεται τη "μαύρη χήρα” όπως χαρακτηρίστηκε από τα media, τη γυναίκα που βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου ζώντας μια πολυτελή ζωή στο πλευρό του κληρονόμου του οίκου Gucci αλλά κατέληξε στη φυλακή.

"Η ζωή σαν Gucci ήταν σαν όνειρο” λέει η 72χρονη σήμερα Reggiani στο νέο επεισόδιο της σειράς του περιοδικού People 'Killing Gucci', εξηγώντας ότι ο γάμος της με τον Maurizio είχε χαλάσει εξαιτίας των κακών επιρροών από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του στην εταιρεία. Ένα χρόνο μετά το διαζύγιό τους, ο Gucci είχε δολοφονηθεί έξω από τα γραφεία του οίκου στο Μιλάνο. Δύο χρόνια μετά, το 1997, η Reggiani συνελήφθη και τελικά καταδικάστηκε σε 18 χρόνια για την ανάμειξή της στο έγκλημα.

Η Reggiani που είχε δηλώσει ότι εκνευρίστηκε που η Lady Gaga δεν την πλησίασε πριν τα γυρίσματα της ταινίας, λέει τώρα ότι δεν θέλει να θυμάται τα γεγονότα και ακόμα δεν καταλαβαίνει γιατί καταδικάστηκε: "Δεν είμαι αθώα αλλά δεν είμαι και ένοχη” λέει εξηγώντας ότι βρισκόταν στο κρεβάτι όταν έμαθε ότι ο πρώην σύζυγός της δολοφονήθηκε. "Άκουσα το τηλέφωνο να χτυπά και η νταντά μου είπε ότι ο Maurizio είχε πυροβοληθεί. Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω και μετά σκέφτηκα ότι τα προβλήματά μου είχαν τελειώσει. Μετά ένιωσα λύπη”.

Η Patrizia, πριν τη δολοφονία, δεν έκρυβε ότι μισούσε τον Gucci και μάλιστα ζητούσε από διάφορους ανθρώπους να τον δολοφονήσουν: 'Στο δικαστήριο παραδέχτηκα ότι μισιόμασταν. Είχα απειλήσει πολλές φορές αλλά δεν έδωσα εντολή να τον σκοτώσουν. Οι άλλοι με εκβίαζαν. Αυτά που είπαν για μένα δεν ήταν αλήθεια”.

Ο Carlo Nocerino, εισαγγελέας της υπόθεσης, βέβαια, είχε άλλη άποψη λέγοντας στο People πως "δεν κρατούσε μυστικό το μίσος της. Όλοι στο σπίτι της και οι φίλοι της το επιβεβαίωσαν”, ενώ η συγγραφέας του 'House of Gucci' και δημοσιογράφος Sara Forden εξήγησε πως "ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι τον σκότωσε. Αλλά τον τελευταίο καιρό δείχνει κάποια μεταμέλεια”.

Η ίδια προτιμά να θυμάται τις ευτυχισμένες στιμές του γάμου της με τον Maurizio λέγοντας πως "αυτό που μου λείπει περισσότερο από τον Maurizio ήταν το ήρεμο περιβάλλον, πριν το μίσος. Οι στιγμές που ήμουν περισσότερο χαρούμενη ήταν όταν ταξιδεύαμε” ενώ προσθέτει πως "εάν γνώριζα τον Maurizio τώρα θα του έλεγα να με συγχωρέσει για όσα έγιναν. Όσα έγιναν ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση”.

Διαβάστε Επίσης