Η σπάνια ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας στην τηλεόραση για το "αναληθές" ντοκιμαντέρ του BBC

Το χθεσινό αφιέρωμα δεν βρήκε σύμφωνα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σταματάει να σβήνει φωτιές και να λογοδοτεί για τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν κατά καιρούς, τα οποία ασχολούνται με την προσωπική τους ζωή. Αυτή τη φορά, όμως, ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC προκάλεσε αντιδράσεις στο Παλάτι, με τα μέλη να παίρνουν θέση, δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά τους, γεγονός που δεν είναι σύνηθες. 

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, χθες στη βρετανική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στο BBC προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "Princes and the Press", το οποίο πραγματευόταν τη σχέση του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry με τον Τύπο. Διάφοροι δημοσιογράφοι, βασιλικοί ανταποκριτές, σχολιαστές και λοιποί πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα. Όμως, ύστερα από το ντοκιμαντέρ που διήρκεσε μία ώρα, μία ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε εκ μέρους του Παλατιού, σχετικά με το περιεχόμενο αυτού. 

"Ο ελεύθερος, υπεύθυνος και ανοιχτός Τύπος είναι ζωτικής σημασίας σε μία υγιή δημοκρατία. Παρ' όλ' αυτά, πολύ συχνά είναι πομπώδης και υπάρχουν αβάσιμοι ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές που παρουσιάζονται ως γεγονότα και είναι απογοητευτικό, όταν ο καθένας, συμπεριλαμβανομένου και του BBC, τους δίνει αξιοπιστία", έγραφε η ανακοίνωση, η οποία προερχόταν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, την οικεία Clarence και τον οίκο των Cambridges. Φυσικά, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν όρισαν ποιοι ήταν αυτοί οι ισχυρισμοί, με τους οποίους δεν συμφωνούν, σίγουρα όμως το Παλάτι αρνείται πως σύμβουλοι και βοηθοί του πρίγκιπα William συνεργάζονται με τα media εναντίον του πρίγκιπα Harry. 

Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ επικεντρώθηκε στη "συμφωνία" που υπάρχει ανάμεσα στη μοναρχία και στα Μέσα, με τον παρουσιαστή Amol Rajan να εξηγεί σχετικά με τους δύο πρίγκιπες: "Γίνονταν μέρος μιας άτυπης κατανόησης που υπάρχει μεταξύ της μοναρχίας και των media. Η συμφωνία Windsor είναι πως η βασιλική οικογένεια έχει την ευκαιρία να ζήσει σε παλάτι και να λαμβάνει χρηματοδότηση από τους φορολογουμένους, με αντάλλαγμα, όσο τους παρέχουν πρόσβαση και σταθερό υλικό με ιστορίες και φωτογραφίες, να έχουν μια ευνοϊκότερη κάλυψη. Και αυτό τους βοηθάει να ανανεώσουν το συναισθηματικό συμβόλαιο με τον λαό".

Επιπλέον, στο αφιέρωμα οι τηλεθεατές παρακολούθησαν και τη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στη Meghan και τον Harry με τη βασιλική οικογένεια, με τον βιογράφο και δημοσιογράφο, Omid Scobie, να υποστηρίζει πως "υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να βάλουν τη Meghan στη θέση της", με τις αρνητικές πληροφορίες να είναι η τιμωρία της. Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει πως αυτές οι ιστορίες προέρχονται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας ή βοηθούς τους, γεγονός που ο ίδιος έχει διαπιστώσει μέσω έρευνας. 

Παράλληλα, στην εκπομπή εμφανίστηκε και η δικηγόρος της Meghan Markle, Jenny Afia, η οποία αρνήθηκε κάθε κατηγορία που υποστηρίζει πως η Meghan κακομεταχειριζόταν το προσωπικό της. "Η ιστορία πως κανείς δεν μπορούσε να δουλέψει με τη δούκισσα του Sussex και ότι ήταν δύσκολο και απαιτητικό αφεντικό, και ότι όλοι ήθελαν να φύγουν, δεν ήταν απλά αληθές", είπε χαρακτηριστικά η Afia. 

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες, επικεντρώθηκε περισσότερο στη σχέση των δύο πριγκίπων με τα Μέσα από τη νεαρή τους ηλικία, ενώ το δεύτερο μέρος που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να ρίξει τον προβολέα και να διερευνήσει με κάθε λεπτομέρεια την απόφαση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry να αποχωρίσουν από τη βασιλική ζωή.

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ παρακάτω:

Διαβάστε Επίσης