Η Meghan Markle σπάει τη σιωπή της ύστερα από τη νίκη στη δικαστική διαμάχη με τη "Mail on Sunday"

Μετά από 3 χρόνια, η δούκισσα του Sussex δικαιώνεται, βγαίνοντας νικήτρια από τη δύσκολη αυτή μάχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από 3 χρόνια δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στη Meghan Markle και τον εκδότη της Mail on Sunday, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του γράμματος που είχε στείλει στον πατέρα της λίγο μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry, το δικαστήριο έκρινε πως η δούκισσα του Sussex οφείλει να αποζημιωθεί.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η απόφαση που λήφθηκε από τους δικαστές, σημαίνει πως η υπόθεση δεν θα προχωρήσει σε δίκη και πως η Meghan Markle θα μπορεί να περιμένει μια σημαντική οικονομική αποζημίωση από τον όμιλο, αλλά και μία δημόσια απολογία, τυπωμένη στη μπροστινή σελίδα της Mail on Sunday αλλά και στην ιστοσελίδα της Mail Online. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση του γράμματος της δούκισσας του Sussex θεωρήθηκε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αλλά και των πνευματικών δικαιωμάτων της, κάτι που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες. 

"Αυτή είναι μία νίκη όχι μόνο για εμένα, αλλά για τον καθένα που έχει νιώσει φόβο να διεκδικήσει τα δικαιώματά του", δήλωσε η Meghan Markle, συνεχίζοντας πως "ενώ αυτή δημιουργεί προηγούμενο, αυτό που έχει περισσότερη αξία είναι πως τώρα είμαστε συλλογικά γενναίοι αρκετά για να επανασχηματίσουμε τη βιομηχανία των tabloids που προδιαθέτει τους ανθρώπους να είναι σκληροί και να επωφελούνται χρηματικά από τα ψέματα και τον πόνο που δημιουργούν".

Στη συνέχεια υποστήριξε πως "από την πρώτη μέρα, αντιμετώπισα αυτή τη μήνυση ως ένα σημαντικό μέτρο του σωστού εναντίον του λάθους. Ο εναγόμενος την αντιμετώπισε ως ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες", υπογραμμίζοντας πως η αντίθετη πλευρά προσπάθησε αρκετές φορές να διαστρεβλώσει τα γεγονότα για να χειραγωγήσει το κοινό.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από την 3ημερη ακρόαση στο Εφετείο τον Νοέμβριο που επανεκτίμησε τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης. Μάλιστα, ο όμιλος εφημερίδων προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια νέα στοιχεία, μία κατάθεση του Jason Knauf, του πρώην υπευθύνου επικοινωνίας των Sussexes, ελπίζοντας πως θα μπορούσαν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση, ώστε να οδηγηθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε δίκη. 

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο διάφορες συνομιλίες του Knauf και της Markle, με τη δούκισσα να παραδέχεται πως δεν σκέφθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα μηνύματα γιατί δεν ήθελε να αποπροσανατολίσει τους δικαστές. Παρ'όλ'αυτά, όπως φάνηκε, τα συγκεκριμένα μηνύματα δε λήφθηκαν υπόψη, ούτε βοήθησαν αρκετά, με αποτέλεσμα η έφεση των tabloid να μη γίνει αποδεκτή. 

Όπως επεσήμανε ξανά στην ανακοίνωσή της η Markle, η απόφαση έμοιαζε λες και αφορά τους πάντες και όχι μόνον εκείνη. "Αύριο μπορεί να είσαι εσύ. Αυτές οι άσχημες πρακτικές δεν συμβαίνουν μία φορά στο τόσο - είναι μία καθημερινή απογοήτευση (λογοπαίγνιο με το daily mail - daily fail) που μας χωρίζει και όλοι μας αξίζουμε καλύτερα", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης