Η αινιγματική ζωή της Greta Garbo και η ασυναγώνιστη γοητεία που ασκούσε σε άντρες και γυναίκες

Η πραγματική εκπρόσωπος του παλιού Hollywood που απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα με την προσωπική της ζωή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν και δεν ήθελε να γνωρίζουν πολλά για την προσωπική της ζωή, η ίδια δεν κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να κρυφτεί. Η Greta Garbo, ίσως μία από τις πιο λαμπερές παρουσίες και τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από το Hollywood, είχε μείνει γνωστή για τις μελαγχολικές της ερμηνείες, αλλά και τη σκανδαλώδη προσωπική της ζωή. 

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς να έχει βλέψεις για γάμο και παιδιά, η Garbo ζούσε τη ζωή της στα άκρα της απόλαυσης, χωρίς να νοιάζεται για τους "αρραβωνιαστικούς" που έκαναν ουρά να την κατακτήσουν. Η ίδια λέγεται πως εκτός από τις αρκετές σχέσεις με άντρες που είχε συνάψει, είχε βρεθεί και σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που φυσικά η ίδια δεν παραδέχθηκε ποτέ. 

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Robert Gottlieb, "Garbo", η ηθοποιός είχε βρεθεί σε αρκετές σχέσεις με πιο γνωστές εκείνες με τον συμπρωταγωνιστή της, John Gilbert, με τον ομοφυλόφιλο φωτογράφο Cecil Beaton, ενώ αναφορά κάνει και στο φημολογούμενο ειδύλλιο με την αντίζηλό της, Marlene Dietrich.

Greta Garbo

"Είναι τόσο όμορφη που πονάει η καρδιά μου να τη βλέπω" , είχε πει ο παραγωγός ενός φιλμ από την πρώτη δουλειά της Garbo σε ηλικία 15 ετών για ένα πολυκατάστημα. Και σε αυτό κατέληγαν όσοι τη γνώριζαν, ή είχαν ακούσει για εκείνη, πως κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία της. "Δεν καταλαβαίνω πώς τους καταφέρνει όλους", είχε γράψει η Dietrich στον σύζυγό της, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της, Melvyn Douglas, με τον οποίο όμως δεν είχε σεξουαλικές επαφές, είχε δηλώσει πως "δεν είχε παίξει ποτέ ξανά με μία γυναίκα που είχε αυτή την ικανότητα να ξυπνάει την ερωτική παρόρμηση."

Για τη σχέση της με τον ηθοποιό John Gilbert, με τον οποίο είχε συμπρωταγωνιστήσει σε τουλάχιστον 2 ταινίες και από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορούσε να ξεκολλήσει, χρόνια αργότερα είχε δηλώσει πως δεν μπορούσε να καταλάβει τι του είχε βρει, αναγνωρίζοντας βέβαια πως ήταν ερωτευμένη μαζί του. Παρά την επιμονή του να την παντρευτεί, η ίδια δε δέχθηκε ούτε μία από τις πολλές προτάσεις του. 

Greta Garbo

Όσο για τον Beaton, η on-and-off σχέση τους ήταν άκρως αινιγματική και απόλυτα εκρηκτική. Μάλιστα, όπως αναφέρει το βιογραφικό βιβλίο του Gilbert, o Βρετανός φωτογράφος ίσως ήταν και ο μόνος που είχε καταφέρει να τη συγκλονίσει ερωτικά. 

Όσο για τις φημολογούμενες σχέσεις με γυναίκες, πέρα από τη Dietrich, η Garbo είχε συνδεθεί με τη Billie Holday, την Tallulah Bankhead, τη Louise Brooks, τη Josephine Baker και την ποιήτρια Mercedes de Acosta.

Διαβάστε Επίσης