First Ladies | Το μυστικό των Πρώτων Κυριών για να μην φορούν ποτέ το ίδιο φόρεμα δεύτερη φορά

Και γιατί επιλέγουν πάντα custom φορέματα μεγάλων οίκων μόδας;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι Πρώτες Κυρίες της Αμερικής πάντα τραβούσαν την προσοχή μακριά από την πολιτική κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πλευρό των συζύγων τους. Από την Jackie Kennedy και τη Laura Bush μέχρι τη Melania Trump και την Michelle Obama, οι σύζυγοι των Αμερικανών προέδρων έδιναν μεγάλη σημασία στο στιλ τους, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι Πρώτες Κυρίες συνηθίζουν να κάνουν πολλές δημόσιες εμφανίσεις σε γκαλά και δεξιώσεις που φορούν βραδινά φορέματα και σχεδόν ποτέ δεν φορούν δεύτερη φορά το ίδιο φόρεμα. Σε αντίθεση με την Kate Middleton που έκανε μόδα την "ανακύκλωση στη μόδα” για να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στους πολίτες και τη μοναρχία- οι Αμερικανίδες first ladies εξακολουθούν να ακολουθούν ένα στιλ που εκφράζει τη λάμψη και τη μοναδικότητα.

Σύμφωνα με την πρώην επικεφαλής προσωπικού της Laura Bush, Anita McBride, όλες οι Πρώτες Κυρίες φρόντιζαν να φορούν διαφορετικά φορέματα στις επίσημες εμφανίσεις τους και μάλιστα είχαν βρει ένα κόλπο για να θυμούνται τι είχαν φορέσει στο παρελθόν. "Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Bush στον Λευκό Οίκο – και πιστεύω ότι όλες οι βοηθοί των Πρώτων Κυριών το κάνουν αυτό- σε όλα τα σύνολα που έχουν φορέσει βάζουν μια ετικέτα με στοιχεία για το που το φόρεσαν και πότε”.

Οι Πρώτες Κυρίες συχνά φορούν για δεύτερη φορά κομμάτια από τις καθημερινές ή casual εμφανίσεις τους, όμως θεωρείται μεγάλο faux pas να φορέσουν ξανά ένα επίσημο φόρεμα. Για αυτό το λόγο, εκτός από τις ετικέτες, τα φορέματα των συζύγων των Αμερικανών προέδρων πολλές φορές δίνονται στα Εθνικά Αρχεία μαζί με προεδρικά έγγραφα, δώρα και άλλα αντικείμενα για να εκτίθενται σε μουσεία.

"Είναι δύσκολο να φορέσεις το ίδιο επίσημο φόρεμα δεύτερη φορά γιατί είναι κάτι που προσέχεις περισσότερο από τα απλά φορέματα. Και δέχονται και περισσότερη προσοχή από τα media γιατί συνήθως συνδέονται με κορυφαίες κοινωνικές εκδηλώσεις. Καταγράφονται όμως” είπε η McBride που θυμήθηκε ότι η Bush βρέθηκε σε μια άκομψη κατάσταση όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση με το ίδιο πουκάμισο με μια άλλη καλεσμένη. Τότε, όπως είπε η εργαζόμενου στον Λευκό Οίκο, άλλαξε μπλούζα με την υπεύθυνη Τύπου. "Με αυτά τα καθημερινά events δεν καταγράφεις τόσο απλά κομμάτια όπως μια μπλούζα. Είναι μια επείγουσα στιγμή μόδας που μπορεί να συμβεί. Πρέπει να αλλάξεις κατεύθυνση γρήγορα'.

Όπως είπε η McBride, αυτός είναι και ο λόγος που οι Πρώτες Κυρίες δεν παίρνουν φορέματα γνωστών οίκων μόδας από τις συλλογές τους. Οι σύζυγοι των Αμερικανών προέδρων προτιμούν custom φορέματα ώστε να μην φορέσουν το ίδιο κομμάτι με κάποια καλεσμένη. Όπως θυμάται η McBride, η Bush είχε βρεθεί σε μια τέτοια αμήχανη στιγμή: "Ήταν ένα όμορφο, κομψό κόκκινο φόρεμα που θα φορούσε στο Kennedy Center Honors. Ο πρόεδρος και η σύζυγός του χαιρετούσαν τον κόσμο και τουλάχιστον δύο ή τρεις άλλες γυναίκες ήρθαν με το ίδιο φόρεμα του Oscar de la Renta”. Τότε η Πρώτη Κυρία έτρεξε στο δωμάτιό της για να φορέσει ένα μαύρο δαντελένιο φόρεμα: "Ανησυχούσε περισσότερο για τις άλλες γυναίκες που ήρθαν και δεν ήθελε να της φέρει σε δύσκολη θέση δημοσίως”.

Διαβάστε Επίσης