10 κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου

Από τον τρόπο που ντύνονται, υποκλίνονται, τρώνε μέχρι το πώς περνούν την ημέρα των Χριστουγέννων, τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας μπαίνουν από νωρίς στα (βασιλικά) βάσανα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούν από νωρίς, όμως τα μικρά παιδιά της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου υπακούουν σε ορισμένους κανόνες και εκπαιδεύονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ώστε να φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος αρμόζει στον τίτλο τους. Ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν αυτές τις εντολές, που πολύ πριν από αυτούς όφειλαν να υπακούουν και ο πατέρας τους, πρίγκιπας William αλλά και ο παππούς τους, πρίγκιπας Κάρολος. 

Διαβάστε Επίσης

1. Δεν μπορούν να φωνάζουν τη βασίλισσα Ελισάβετ γιαγιά

Αν και το πρωτόκολλο ορίζει ακόμα και τα εγγόνια της να της απευθύνονται ως η Αυτού Μεγαλειότητα, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν υποχρεώνει τα εγγόνια της και τα δισέγγονά της να τη φωνάζουν έτσι. Ειδικότερα, τα μικρά μέλη της οικογένειάς της την αποκαλούν "Granny" ή "Gan-Gan". Όπως είχε αναφέρει η Daily Mail, ο πρίγκιπας William όταν ήταν μικρός, αποκαλούσε τη γιαγιά του "Gary" γιατί προφανώς δεν μπορούσε να προφέρει το granny. 

2. Πρέπει να λάβουν μαθήματα καλών τρόπων

Τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας ξεκινούν τα μαθήματα εθιμοτυπίας και savoir vivre από την ηλικία που μπορούν να κάθονται στο τραπέζι. "Μεγαλώνουν στο να παρίστανται σε επίσημα δείπνα, σε επίσημες εκδηλώσεις και εξασκούνται στα πάντα από τα επίπεδα της φωνής, στο κατάλληλο ντύσιμο, πώς να υποκλίνονται", είχε δηλώσει η expert Myka Meier στο People. 

3. Οι διάδοχοι δεν μπορούν να ταξιδεύουν μαζί

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, απαγορεύεται να ταξιδεύουν μαζί δύο διάδοχοι, με σκοπό να διατηρηθεί η σειρά διαδοχής, και μόνο αν η βασίλισσα Ελισάβετ το επιτρέψει, μπορούν να βρεθούν στο ίδιο αεροπλάνο. 

4. Δεν μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν

Τα μικρά αγόρια είναι υποχρεωμένα στις επίσημες εμφανίσεις να φορούν σορτς παντελόνια, μία παράδοση που διατηρείται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πιο συγκεκριμένα, θεωρείτο πως το παντελόνι στα μικρά παιδιά υποδείκνυε πως ανήκε σε οικογένεια μεσαίας τάξης, γι'αυτό και τα αγόρια της βασιλικής οικογένειας ακολουθούσαν τη μόδα της αριστοκρατίας. Όσο για τα μικρά κορίτσια, όπως έχουμε δει επανειλημμένως την πριγκίπισσα Charlotte, είναι υποχρεωμένα σε επίσημες εμφανίσεις με τους γονείς τους να φορούν φορέματα. 

5. Δεν τρώνε μωρουδιακό φαγητό

Ίσως οι μικροί διάδοχοι να μη γνωρίζουν τι σημαίνει φρουτόκρεμα, αφού από πολύ μικρή ηλικία έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν τις δημιουργίες ταλαντούχων σεφ που έχουν περάσει από το προσωπικό της βασιλικής οικογένειας. Μάλιστα, ο σεφ Darren McGrady είχε αποκαλύψει πως είχε φτιάξει στον πρίγκιπα William και τον πρίγκιπα Harry ένα από τα πρώτα τους γεύματα, που ήταν μήλα και αχλάδια στον ατμό. 

6. Δεν τρώνε οστρακοειδή

Όλη η βασιλική οικογένεια αποφεύγει τα οστρακοειδή, καθώς είναι το πιο γνωστό φαγητό από το οποίο μπορείς να πάθεις τροφική δηλητηρίαση. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα μικρά παιδιά απεχθάνονται τα θαλασσινά, συνεπώς δεν είναι ένας κανόνας για τον οποίο θα στενοχωρηθούν ιδιαίτερα. 

7. Δεν παίζουν Monopoly

Μπορεί οι μικροί διάδοχοι να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν στο ύπαιθρο, όμως σε ό,τι αφορά τα επιτραπέζια παιχνίδια, η Monopoly είναι εξορισμένη από το Παλάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιχνίδι Monopoly απαγορεύεται μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας, προκειμένου να μη γίνουν υπερβολικά ανταγωνιστικοί, όπως είχε γίνει στο παρελθόν. 

8. Δεν μπορούν να κρατήσουν τα δώρα τους

Είναι σύνηθες, κυρίως στις δημόσιες εμφανίσεις τους, ο λαός να προσφέρει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας δώρα όπως, λουλούδια, αρκουδάκια και φυσικά οι μικρότεροι γαλαζοαίματοι είναι υποχρεωμένοι να τα δεχθούν. Όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα τα κρατήσουν και μόνο η βασίλισσα αποφασίζει τι είναι αυτό που θα πάρουν στο σπίτι. 

9. Δεν κάθονται στο μεγάλο τραπέζι των Χριστουγέννων

Μπορεί να περνούν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα κατά παράδοση στην ιδιοκτησία Sandringham, όμως στο καθιερωμένο γεύμα που διοργανώνει η βασίλισσα την ημέρα των Χριστουγέννων, τα παιδιά τρώνε σε δικό τους τραπέζι, σε δικό τους δωμάτιο.

10. Δεν ανοίγουν δώρα την ημέρα των Χριστουγέννων

Επηρεασμένοι από τη γερμανική παράδοση, η βασιλική οικογένεια ανοίγει τα δώρα της την παραμονή των Χριστουγέννων και όχι όπως είθισται ανήμερα. Αντίθετα, στις 25 Δεκεμβρίου, η οικογένεια παρίσταται στη λειτουργία που λαμβάνει χώρα στο παρεκκλήσι της Μαρίας Μαγδαληνής, ενώ στη συνέχεια προχωράει με το καθιερωμένο γεύμα. 

Διαβάστε Επίσης