Οι 15 πιο σπάνιες χριστουγεννιάτικες κάρτες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Αδημοσίευτες φωτογραφίες, προσωπικά στιγμιότυπα και οι πραγματικές "ανθρώπινες" στιγμές των βασιλικών μελών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είναι παράδοση κάθε χρόνο η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να δημοσιεύει τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους, που συνήθως περιέχουν φωτογραφίες των μελών από τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Είναι ένα χριστουγεννιάτικο ritual που πραγματοποιείται από την εποχή των παππούδων της βασίλισσας Ελισάβετ, μόνο που τότε δεν υπήρχαν τα social media για να μας αποκαλύψουν τις λήψεις των royals, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε τις πιο τρυφερές και σπάνιες φωτογραφίες που λίγοι έχουν δει τις τελευταίες δεκαετίες για την οικογένεια που εξακολουθεί να απασχολεί τα μέσα όσο καμία άλλη στον κόσμο.

1. 1945

Η φωτογραφία αυτή τραβήχθηκε το Μάιο της ίδιας χρονιάς και απεικονίζει τον βασιλιά Γεώργιο μαζί τη βασιλομήτωρ και τις κόρες τους, την - τότε- πριγκίπισσα Ελισάβετ και πριγκίπισσα Μαργαρίτα, να χαιρετούν τον λαό από το μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. 

2. 1965

Είκοσι χρόνια αργότερα, η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στον θρόνο και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται δημόσια ο τέταρτος γιος της, πρίγκιπας Edward, αφού μόλις είχε σβήσει το πρώτο του κεράκι. Στη φωτογραφία απεικονίζονται επίσης ο πρίγκιπας Φίλιππος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Andrew. 

3. 1969

Μία καλοκαιρινή φωτογραφία της βασιλικής οικογένειας με παιχνιδιάρικη διάθεση.

4. 1982

Αφού ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Diana, λίγο αργότερα στη ζωή τους έφτασε ο πρωτότοκος γιος τους, William. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε την πρώτη φορά που ο πρίγκιπας William εμφανίζεται στις χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες τους, μία ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή ανάμεσα στο ζευγάρι. 

5. 1987

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος φωτογραφήθηκαν μαζί με τα πρώτα τους εγγόνια και τα μοναδικά που είχαν γεννηθεί μέχρι τότε. Ειδικότερα, βλέπουμε τον πρίγκιπα William, τον πρίγκιπα Harry και τη Zara Phillips και τον Peter Phillips να φορούν μαζί με τον παππού τους παραδοσιακές κιλτ.

6. 1988

Η πριγκίπισσα Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος ποζάρουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά. 

7. 1991

Όσο τα παιδιά τους μεγάλωναν, οι Wales ένιωσαν πως η χρονιά του 1991 θα έπρεπε να είναι πιο επίσημη από τις προηγούμενες. 

8. 2011

Η πρώτη κοινή φωτογραφία του ζευγαριού λίγους μήνες μετά τον γάμο τους. Ειδικότερα, η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William είχαν επιλέξει φωτογραφίες από το ταξίδι τους στον Καναδά.

9. 2015

Η φωτογραφία από τα Χριστούγεννα του 2015 είχε τραβηχτεί από τη βάπτιση της πριγκίπισσας Charlotte, της πρώτης της εμφάνιση σε χριστουγεννιάτικη κάρτα. 

10. 2018

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry για τη χρονιά του γάμου τους, επέλεξαν μία τρυφερή λήψη από το πιο σημαντικό γεγονός στην κοινή τους πορεία και αυτή ήταν από τη δεξίωσή τους μετά την τελετή.

11. 2018

Την ίδια χρονιά και οι Cambridges κυκλοφόρησαν μία από τις πιο τρυφερές οικογενειακές φωτογραφίες τους, με τον πρίγκιπα Louis να κάνει την πρώτη του εμφάνιση.

12. 2019

Με καλοκαιρινή διάθεση η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William απεικονίζονται στη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία τους μαζί με τα παιδιά τους, πάνω σε μία vintage μηχανή. 

13. 2019

Την ίδια χρονιά και οι Sussexes κυκλοφόρησαν την πιο τρυφερή φωτογραφία της οικογένειάς τους, τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τον μικρό Archie.

14. 2020 

Ο δούκας και η δούκισσα της Κορνουάλης ποζάρουν μαζί με τα σκυλιά τους έξω από το σπίτι τους. 

15. 2020

Αφού η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry εγκαταστάθηκαν στις Η.Π.Α., η ζωή τους έγινε πιο ανάλαφρη, όπως μαρτυρά και η χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του 2020, την οποία είχε τραβήξει η μητέρα της δούκισσας του Sussex.

Διαβάστε Επίσης