Ο πρίγκιπας Andrew ζητά από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που τον βαραίνει

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του τους λόγους για τους οποίους η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε η Virginia Roberts Guiffre εναντίον του πρίγκιπα Andrew, κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ακόμα ανήλικη, οι δικηγόροι του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ ζήτησαν από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση, εξηγώντας λεπτομερώς τους λόγους. 

Διαβάστε Επίσης

Αρχικά, τα έγγραφα που κατέθεσαν οι Αμερικανοί δικηγόροι του δούκα της Υόρκης υποστηρίζουν το αίτημά του για απόρριψη της υπόθεσης ή ζητούν από την Guiffre να προσκομίσει μία πιο συγκεκριμένη δήλωση. Στην ουσία η νομική ομάδα "πατούν" στο ότι η Guiffre δεσμεύεται από μία συμφωνία που είχε με τον Epstein από το 2019, η οποία ύστερα από εντολή του δικαστή θα δημοσιοποιηθεί τον Ιανουάριο. Επίσης, ο πρίγκιπας Andrew αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, πως ο νόμος Child Victim's Act της Νέας Υόρκης, στον οποίο βασίστηκε η κατήγορος, είναι αντισυνταγματικό, καθώς οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι διφορούμενες και ακατανόητες. 

Επιπλέον, αυτό που υποστηρίζουν οι δικηγόροι του Andrew είναι πως τα λεγόμενα του φερόμενου θύματος είναι "άκρως υποκειμενικοί προσδιορισμοί, είναι εκείνοι που είναι πιο πιθανό να παρεμποδιστούν από το πέρασμα του χρόνου, καθώς οι αναμνήσεις εξασθενούν, δημιουργούνται ψευδείς αναμνήσεις και οι μάρτυρες πεθαίνουν ή με άλλον τρόπο δεν είναι διαθέσιμοι".

Ο πρίγκιπας Andrew ήταν το πρώτο πρόσωπο που η Giuffre υπέδειξε στη μήνυσή της τον Αύγουστο του 2021, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε. Μάλιστα, απέρριψε το ότι είχε στενή σχέση με τον Jeffrey Epstein, ο οποίος καταδικάστηκε για trafficking. Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο BBC, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ προσπάθησε να υποστηρίξει τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως μέχρι να καθαρίσει το όνομά του, θα παραιτούνταν προσωρινά από τα βασιλικά του καθήκοντα, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. 

Να σημειωθεί πως έχει οριστεί ακρόαση για την υπόθεση στις 4 Ιανουαρίου. 

Διαβάστε Επίσης