Ένας royal είναι το πρόσωπο με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Wikipedia για το 2021

Με πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές της σελίδας του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η σελίδα της Wikipedia που διαβάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέσα στη χρονιά που φεύγει είναι εκείνη που αναφέρεται στον Πρίγκιπα Φίλιππο, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων της διάσημης ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας. Την ημέρα του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου , στις 9 Απριλίου, η σελίδα του είχε συνολικά 3 εκατομμύρια και 87 χιλιάδες προβολές, κάτι που την έβαλε στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς σελίδες όπου και παρέμεινε για ολόκληρο το έτος.

Στην ίδια λίστα -αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά- ήταν οι σελίδες που αναφέρονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πολύ δημοφιλείς ήταν επίσης οι σελίδες της Meghan Markle (ιδιαίτερα το Μάρτιο, όταν δημοσιεύτηκε η συνέντευξη που έδωσε με τον Πρίγκιπα Harry στην Oprah Winfrey), του Alec Baldwin (όταν έγινε το τρομερό δυστύχημα στα γυρίσματα του Rust) και του Squid Game.

Διαβάστε Επίσης

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις (αγγλόφωνες) σελίδες του Wikipedia για το 2021 δεν άλλαξε ιδιαίτερα σε σχέση με το 2020, καθώς εκείνες με τα περισσότερα κλικ αφορούσαν για άλλη μία χρονιά ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγία. Αντιθέτως, φαίνεται πως κανείς δεν θέλει να μάθει πια (περισσότερα) για τη συνεχιζόμενη πανδημία που εδώ και δύο χρόνια επηρεάζει τις ζωές όλων σε όλο τον κόσμο: καθώς δεν υπάρχει καμία καταχώριση που να σχετίζεται με τον Covid-19 ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς.

Διαβάστε Επίσης