Η Halle Berry αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό Sidney Poitier

"Ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μου χάνεται όταν φύγουν οι φίλοι μου" σχολίασε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Θλίψη στην διεθνή σκηνή προκάλεσε η είδηση θανάτου του Sidney Poitier. Ο θρυλικός ηθοποιός, ο οποίος ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που τιμήθηκε με βραβείο Oscar για την ερμηνεία του στην ταινία "Κάτω από το Βλέμμα του Θεού" το 1963, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα. Λαμπερές προσωπικότητες του Hollywood, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη μέσω των social media. Μεταξύ αυτών και η Halle Berry, η οποία με μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, είπε το τελευταίο "αντίο" στον αγαπημένο της φίλο και συνεργάτη.

Η star του "Monster's Ball" με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα έκανε λόγο για την μακροχρόνια φίλιας του, η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κράτησε για περισσότερες από μια δεκαετίες. Το μήνυμα συνόδευε μια φωτογραφία των δύο ηθοποιών, να ποζάρουν στο φακό, με τον Poitier να κρατά τρυφερά το χέρι της Berry. "Ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μου χάνεται όταν φύγουν οι φίλοι μου, έγραψε ο Sidney Poitier στο βιβλίο του ‘’LIFE BEYOND MEASURE’’" σημείωσε στην αρχή η Halle Berry.

"Αγαπητέ μου Sidney, ένα τεράστιο κομμάτι της ψυχής μου κλαίει στο θάνατό σου. Στα ενενήντα τέσσερα χρόνια σου σε αυτόν τον πλανήτη, άφησες ένα ανεξίτηλο σημάδι με το εξαιρετικό σου ταλέντο, ανοίγοντας το δρόμο ώστε οι Αφροαμερικάνοι να φανούν και να ακουστούν στην πληρότητα αυτού που είμαστε. Ήσουν ένας εμβληματικός πρωτοπόρος. Η ζωή σου ήταν μια ωραία ζωή. Μεγάλωσα έχοντας εσένα ως πρότυπο και θα θυμάμαι πάντα την ημέρα που σε γνώρισα για πρώτη φορά. Είναι η μόνη φορά στη ζωή μου που με άφησαν άφωνη! Εκεί κάθισα, με τα λόγια μου κολλημένα μεταξύ τους, και ήσουν τόσο ευγενικός και γοητευτικός τότε, όπως ήσουν όλες τις δεκαετίες της φιλίας μας, που ακολούθησαν. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε Sidney. Είσαι και θα είσαι πάντα το πραγματικό μέτρο ενός άντρα" σημείωσε στην λεζάντα της δημοσίευσής της.

Διαβάστε Επίσης