Πρίγκιπας Andrew | Ένα νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την εμμονή του για τη συλλογή του από λούτρινα ζωάκια

Οι αποκαλύψεις για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στο προσωπικό του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Andrew πέφτει καθημερινά από το βάθρο στο οποίο τον είχε τοποθετήσει η μοναρχία. Μετά από τις καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση, την πιθανότητα για παραπομπή του σε δίκη αλλά και την αφαίρεση των στρατιωτικών του τίτλων και βασιλικών προνομίων, πλέον ο δούκας του York έχει ακόμα ένα λόγο να αναστατώνεται. Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ghislaine, Prince Andrew and the Paedophile" που εξετάζει τις κατηγορίες που έγιναν εναντίον του αλλά και τη σχέση του με την Ghislaine Maxwell και τον Jefrey Epstein, αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Andrew που βρίσκεται ένατος στη λίστα διαδοχής του βρετανικού θρόνου, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ούρλιαζε στο προσωπικό του εάν δεν τοποθετούσε την αγαπημένη του συλλογή με λούτρινα ζωάκια στη σωστή σειρά, γεγονός που δείχνει την εμμονή που είχε με τη συλλογή του.

Στο νέο ντοκιμαντέρ του ITV, ένας πρώην εργαζόμενος στο Παλάτι εξομολογείται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλα μέλη του προσωπικού είχαν υποψιαστεί ότι ο Andrew και η Maxwell είχαν μια "στενή" σχέση. Ο πρίγκιπας έχει πει ότι εκείνος και η Maxwell ήταν απλά φίλοι και ότι εκείνη τον είχε συστήσει στον Epstein. O ίδιος υπάλληλος, μάλιστα, αποκάλυψε τις ιδιαίτερότητες του πρίγκιπα δίνοντας ως παράδειγμα την εμμονή του με τα λούτρινα.  O Andrew, σύμφωνα με όσα είπε ο Paul Page, σε ηλικία περίπου 38 ετών έδινε συγκεκριμένες οδηγίες για τη συλλογή του από αρκουδάκια και άλλα παιχνίδια, ενώ είχε σημειώσεις που είχε τοποθετήσει σε ειδικά πλαστικοποιημένο χαρτί στο συρτάρι του κομοδίνου του με ένα σχεδιάγραμμα για το πως πρέπει να τοποθετούνται τα λούτρινα: "Όταν ο δούκας του York διανυκτερεύει τοποθετήστε ένα μικρό αρκουδάκι και το μαξιλάρι την ώρα που θα πέφτει για ύπνο" ανέφεραν οι σημειώσεις που δημοσιεύτηκαν στην Daily Beast, αλλά και "όταν φτιάχνετε το κρεβάτι, τοποθετήστε το αρκουδάκι και το μαξιλάρι δίπλα στο αρκουδάκι με τα κολιέ στην αριστερή πλευρά".

Ο δούκας είχε μάλιστα δώσει και ονόματα στα αρκουδάκια που ταίριαζαν στο Παλάτι, αφού κάποια τα αποκαλούσε "πρίγκιπα", "μπαμπά" ή "παπάκι". Σύμφωνα με τον Page, ο Andrew "είχε περίπου 50 ή 60 λούτρινα παιχνίδια πάνω στο κρεβάτι και βασικά υπήρχε μια κάρτα που μας έδειχνε ο επιθεωρητής και μια φωτογραφία με τα αρκουδάκια στη σωστή θέση", ενώ όπως εξήγησε ο λόγος που υπήρχε η φωτογραφία ήταν "γιατί εάν αυτά τα αρκουδάκια δεν τοποθετούνταν σωστά από τις καμαριέρες, θα φώναζε και θα ούρλιαζε".

Ο πρίγκιπας Andrew το 2010 είχε μιλήσει για την αγάπη του για τα λούτρινα παιχνίδια λέγοντας, όπως αναφέρει η Daily Beast, πως "πάντα μάζευα αρκουδάκια. Όπου πήγαινα με το ναυτικό συνήθιζα να αγοράζω ένα αρκουδάκι, οπότε έχω μια συλλογή με λούτρινα από όλο τον κόσμο".

Διαβάστε Επίσης