"Δεν είχε άλλη επιλογή" | Η δύσκολη απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ για τον Πρίγκιπα Andrew

Του αφαίρεσε τον HRH τίτλο προκειμένου να δικαστεί ως "πολίτης" για τις καταγγελείες για σεξουαλική επίθεση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσοι παρακολουθούν στενά τη ζωή της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, γνωρίζουν και τη φήμη ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει αδυναμία στον γιο της Πρίγκιπα Andrew. Ακόμα και η σειρά "The Crown" έχει υπονοήσει κάτι τέτοιο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η μονάρχης έχει σχολιαστεί για την ευνοϊκή μεταχείριση απέναντί του παρά τις ατασθαλίες και τον άστατο χαρακτήρα του. Οι κατηγορίες, ωστόσο, για σεξουαλική επίθεση (και μάλιστα σε ανήλικη) που ήρθαν στο φως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Epstein, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στη βασιλική οικογένεια. Ο Πρίγκιπας Andrew θα οδηγηθεί στο δικαστήριο μετά τη μήνυση που κατέθεσε το θύμα Virginia Giuffre και το Παλάτι αποφάσισε να του στερήσει τους βασιλικούς και στρατιωτικούς του τίτλους προκειμένου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να δικαστεί ως "απλός πολίτης". 

Διαβάστε Επίσης

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Daily Mail, η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ "με θλίψη". "Δεν είχε άλλη επιλογή από το να απομακρύνει τον Andrew από τη βασιλική οικογένεια και να συμφωνήσει με την άποψη του Πρίγκιπα Καρόλου ότι "φτάνει ως εδώ"", αναφέρει το ρεπορτάζ. "Ήταν μία δύσκολη απόφαση για τη Βασίλισσα", προσθέτει πηγή. 

Ο λόγος που το Παλάτι δεν οδηγήθηκε νωρίτερα σε μια τέτοια απόφαση, να στερήσει δηλαδή από τον Δούκα του York τους βασιλικούς του τίτλους, είχε να κάνει με τους δισταγμούς της οικογένειας αναφορικά με το διφορούμενο μήνυμα που θα μπορούσε να περάσει αυτή. Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παραδοχή των κατηγοριών, τις οποίες ο Πρίγκιπας Andrew αρνείται από την αρχή. Όμως, αφού απέτυχε να πείσει το δικαστήριο να απορρίψει τη μήνυση και η δίκη για σεξουαλική επίθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προσεχές Φθινόπωρο, το Παλάτι έπρεπε να δράσει πριν είναι πολύ αργά. Όπως αναφέρει πηγή χαρακτηριστικά: "Το να υπάρχει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας που οδηγείται σε δίκη ενώ διατηρεί τους βασιλικούς του τίτλους είναι προφανώς ανεπίτρεπτο". 

Διαβάστε Επίσης