Πριγκίπισσα Diana | Ο λόγος που παραλίγο να μην φωτογραφηθεί ποτέ μπροστά στο Taj Mahal

Ο φωτογράφος Anwar Hussein θυμάται την ημέρα της διάσημης φωτογράφισης στην Ινδία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πόζα της Diana μπροστά στο Taj Mahal είναι ίσως μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της αδικοχαμένης royal.

Η Diana είχε επισκεπτεί την Ινδία μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο τον Φεβρουάριο του 1992, λίγο πριν αποφασίσουν να χωρίσουν. Όπως θυμάται ο φωτογράφος Anwar Hussein που τράβηξε τη δημοφιλή φωτογραφία, λίγο έλειψε να μην γίνει καθόλου η πολυσυζητημένη φωτογράφιση.

"Το Taj Mahal υπάρχει σαν ένα αιώνιο μνημείο της αγάπης ενός συζύγου" είπε ο Anwar εξηγώντας ότι "είχα φωτογραφήσει εκεί τον Κάρολο λίγο πριν αρραβωνιαστεί και μας είχε πει τότε. Θα ήθελα να φέρω εδώ την κοπέλα μου ή τη μέλλουσα σύζυγό μου μια μέρα".

Την ημέρα που η πριγκίπισσα Diana επισκέπτηκε το μνημείο, ο Κάρολος ήταν σε μια συνάντηση και εκείνη εμφανίστηκε μόνη της. Αρχικά όμως υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση: "Δεν ξέραμε εάν θα ερχόταν. Μας κράτησε εκεί να περιμένουμε για πολλή ώρα. Είχε πολλή ζέστη. Εκείνη έμοιαζε στεναχωρημένη και ήξερε πως θα πήγαινε η ιστορία. Ήταν πολύ έξυπνη. Υπήρχαν κι άλλες φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί εκείνη την μέρα σε άλλο παγκάκι ενώ εκείνη έμοιαζε να μελετά τα πράγματα".

Πριγκίπισσα Diana | Ο λόγος που παραλίγο να μην φωτογραφηθεί ποτέ μπροστά στο Taj Mahal

Μετά τον Anwar, οι γιοι του, Samir και Zak, ακολούθησαν τα επαγγελματικά του βήματα με τον Zak να φωτογραφίζει τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton στην επίσκεψή τους στην Ινδία το 2016. "Είχε 50 βαθμούς Κελσίου και περιμέναμε στον ήλιο για πέντε ώρες. Ο υπεύθυνος Τύπου είπε ότι ο William και η Kate θα αποφάσιζαν αν θα καθόντουσαν στο ίσιο σημείο με τη Diana την τελευταία στιγμή. Αλλά τελικά έκατσαν στο παγκάκι. Τραβούσα με την κάμερα γνωρίζοντας ότι έπαιρνα μια ιστορική φωτογραφία. Ήταν η ευκαιρία που έρχεται μια φορά στη ζωή σου".

Διαβάστε Επίσης