Honor Swinton Byrne | Η κόρη της Tilda Swinton μιλά για τον ασυνήθιστο τρόπο που την μεγάλωσε η διάσημη μητέρα της

Η συνεργασία με την μητέρα της και οι σπουδές της στην ψυχολογία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Honor Swinton Byrne, η κόρη της διάσημης ηθοποιού Tilda Swinton, είχε μόλις τελειώσει το λύκειο, εργαζόταν σε ένα ανθοπωλείο και μόλις είχε αποφασίσει να ταξιδέψει για εθελοντική εργασία στην Αφρική, όταν η νονά της τής ζήτησε να πρωταγωνιστεί στην ταινία της. Η Joanna Hogg ετοίμαζε την ημί-αυτοβιογραφική ταινία της ‘The Souvenir’ και δεν έβρισκε καμιά ταιριαστή ηθοποιό για να υποδυθεί την κεντρική ηρωίδα Julie.

Όπως είπε σε πρόσφατη συνέμντευξή της στην Guardian, η Byrne, η διάσημη νονά της "δεν μπορούσε να βρει καμιά Julie σε όλες τις επαγγελματίες ηθοποιούς που ήταν πολύ άνετες μπροστά στην κάμερα. Είπε ότι όλες ήταν πολύ όμορφες. Και μετά επέλεξε εμένα. Κάτι, που ξέρετε, το πήρα ως κομπλιμέντο". Κι έτσι δέχτηκε να γίνει πρωταγωνίστριά της χωρίς προετοιμασία μόλιες σε δέκα μέρες.

Η ταινία τελικά κέρδισε το βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ Sundance και χαρακτηρίστηκε ως ταινία της χρονιάς για το 2019  από πολλούς κριτικούς κινηματογράφου.  Η πρωταγωνίστρια είναι μια φοιτήτρια από μια μεγαλοαστική οικογένεια της Αγγλίας που συνάπτει μια ερωτική σχέση με έναν άντρα μεγαλύτερό της που είναι εθισμένος στην ηρωίνη. Όπως λέει, η οικογένεια της Julie δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική της οικογένεια και τον τρόπο που εκείνη και ο δίδυμος αδελφός της, Xavier, μεγάλωσαν με τη Tilda Swinton.

"Δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφορετικές. Η μητέρα μου κι εγώ είμαστε οι καλύτερες φίλες και αδελφές ψυχές. Έχουμε τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς", λέει εξηγώντας πως όσο υποδυόταν την Julie και η Tilda την μητέρα της στην ταινία γελούσαν αρκετά αφού "προσπαθούσα να μην κάνω κάποιο αστείο για κάτι που νιώθαμε αφύσικο".

Η Tilda Swinton είχε χωρίσει με τον πατέρα των δίδυμων παιδιών της, τον καλλιτέχνης John Byrne, όταν η Honor και ο Xavier ήταν μικροί, όμως συνέχισαν να μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους. Τα πρώτα χρόνια ακολουθούσαν τη μητέρα τους σε όποιο μέρος χρειαζόταν να πάει για να δουλέψει και όπως εξηγεί "ξεκινήσαμε σχολείο πολύ αργά, στα 7 ή 8, γιατί δεν θέλαμε να φύγουμε από κοντά της". Τελικά πήγαν σε ένα σχολείο που δεν ακολουθούσε συμβατικό τρόπο διδασκαλίας "και το λάτρεψα γιατί έμαθα πρακτικές δεξιότητες".

Η ηθοποιός μάλιστα αναγκάστηκε μαζί με άλλους γονείς να φτιάξουν το δικό τους σχολείο ώστε τα παιδιά μετά το δημοτικό να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο διδασκαλίας. Η Honor αποφοίτησε από το σχολείο της και μπήκε αμέσως στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μια έκθεση 10 χιλιάδων λέξεων. 

Αρχικά ήθελε να γίνει γιατρός, όμως όπως λέει "είμαι τόσο χίπισσα που πιστεύω ότι τα πράγματα απλά συμβαίνουν. Έτσι αποφάσισα να πάω στην Αφρική". Βρήκε μια εθελοντική εργασία στη Ναμίμπια κι άρχισε να εργάζεται σε ανθοπωλείο ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για το ταξίδι της. Τελικά, μέσα σε λίγες μέρες έγινε πρωταγωνίστρια σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του 2019 ενώ αργότερα πρωταγωνίστησε και στο Souvenir Part II. Πλέον η ηθοποιός σπουδάζει ταυτόχρονα ψυχολογία αφού όπως λέει "είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος για αυτό σπουδάζω ψυχολογία. Ποτέ δεν θα βαρεθώ να μιλάω για συναισθήματα. Πιστεύω ότι υπάρχει τόση δύναμη στην ευαισθησία".

Διαβάστε Επίσης