Η απόμακρη γοητεία της Tilda Swinton

H Βρετανή ηθοποιός, που σβήνει 60 κεράκια στην τούρτα της ζωής της, αποτελεί την καλύτερη υπενθύμιση ότι οι κανόνες του Χόλιγουντ είναι για να σπάνε.

Η ομορφιά είναι σχετική. Μία αλήθεια που είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς η σπουδαία Βρετανή ηθοποιός, Tilda Swinton: "Θα προτιμούσα να ήμουν γοητευτική σαν το πατέρα μου για μία ώρα παρά ομορφούλα για μία εβδομάδα" είχε δηλώσει το 2011 στο περιοδικό W, αντλώντας εικόνες από την παιδική της ηλικία και την εντυπωσιακή στολή του στρατιωτικού πατέρα της. Άλλωστε η Swinton, που σήμερα κλείνει 60 χρόνια ζωής και περισσότερες από τρεις δεκαετίες γεμάτες από κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές, δεν ήταν ποτέ μία συνηθισμένη κοπέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηλή, ευθυτενής, με κατάλευκο δέρμα και χαρακτηριστικά που είναι απίθανο να συναντήσεις στον δρόμο αλλά πολύ πιθανό να βρεις σε κάποιο σκοτεινό παραμύθι, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που λέμε κλασική ομορφιά. Παρ' όλα αυτά, ήδη από τα πρώτα της βήματα, η εικόνα της Swinton ξεχώριζε στο σινεμά: Επιβλητική, καλαίσθητη, με τρομερό όγκο και μία παρουσία σχεδόν απόκοσμη που είναι αδύνατο να αγνοήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr