Πρίγκιπας Andrew | Η κατάθεση που καλείται να δώσει ο βοηθός του στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ο πρώην ιπποκόμος του δούκα του York θα κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας δικαστής στη Νέα Υόρκη ζήτησε από τον πρώην ιπποκόμο του πρίγκιπα Andrew να καταθέσει στο δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Virgina Giuffre.

Ο δούκας του York εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εγκληματική ανάμειξη στις κατηγορίες που του προσάπτει η Giuffre ενώ ζήτησε μέσω της νομικής του ομάδας δίκη με ενόρκους. Το δικαστήριο φαίνεται όμως πως συνεχίζει κανονικά τις διαδικασίες της δίκης καλώντας τον πρώην βοηθό του δούκα για να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, o Robert Olney που ήταν σταυλάρχης του πρίγκιπα την εποχή που η Giuffre ισχυρίζεται ότι έγιναν οι σεξουαλικές επιθέσεις, ίοσως κληθεί να δώσει κατάθεση για τη σχέση του πρίγκιπα με τον Jeffrey Epstein που σύμφωνα με την Giuffre την σύστησε στον πρίγκιπα με σεξουαλικά κίνητρα.

Όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα, ο δικαστής ζήτησε βοήθεια από το βρετανικό δικαστήριο αλλά και από εισαγγελέα στην Αυστραλία, την πατρίδα της Giuffre, για να συγκεντρώσει στοιχεία για τη μήνυση εναντίον του πρίγκιπα Andrew. Εκτός από τον Olney, ο δικαστής ζήτησε καταθέσεις από τρία ακόμα άτομα, τον Shukri Walker, ένα μάρτυρα που είδε τον πρίγκιπα μαζί με την Giuffre σε ένα κλαμπ, τον Robert Giuffre, τον σύζυγο της Virginia, αλλά και την ψυχολόγο του θύματος, Judith Lightfoot.

Ο Olney θα κληθεί να καταθέσει και για τη πιθανή σχέση του δούκα του York με την Ghislaine Maxwell, την βρετανίδα socialite που κρίθηκε ένοχη ως βοηθός του Epstein στις σεξουαλικές κακοκοποίησεις και το trafficking νεαρών κοριτσιών. Οι καταθέσεις των μαρτύρων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Απριλίου.

Διαβάστε Επίσης