Πριγκίπισσα Mary της Δανίας | Φόρεσε την τιάρα από την στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας στο πορτρέτο για τα 50α γενέθλιά της

Μια εντυπωσιακή τιάρα διακοσμημένη με ρουμπίνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισα Mary της Δανίας γιορτάζει τα 50α γενέθλιά της δίνοντας στη δημοσιότητα τα νέα επίσημα πορτρέτα της στα οποία ποζάρει μόνη της αλλά και με τον σύζυγό της, πρίγκιπας της Δανίας, Frederik.

Η πριγκίπισσα που έχει γενέθλια στις 5 Φεβρουαρίου πόζαρε φορώντας ένα εντυπωσιακό μπλε λαμπερό φόρεμα που συνδύασε με ένα σετ κοσμημάτων από διαμάντια και ρουμπίνια, ασορτί σκουλαρίκια, βραχιόλι, καρφίτσα και ένα δαχτυλίδι.

Αυτό που ξεχώρισε φυσικά στο royal look της ήταν η εντυπωσιακή τιάρα της που είχε φορέσει και μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα το 2003. Πρόκειται για μια σημαντική τιάρα που έχει μια συναρπαστική ιστορία αφού την είχε φορέσει η Desiree Clary, σύζυγος του Jean-Baptiste Bernadotte, που κάποτε ήταν αρραβωνιασμένη με τον Βοναπάρτη. Η Clary είχε φορέσει την τιάρα στην στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στην Παναγία των Παρισίων καθώς συνόδευε την Ιωσηφίνα και κρατούσε το πέπλο της.

Πριγκίπισσα Mary της Δανίας | Φόρεσε την τιάρα από την στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας στο πορτρέτο για τα 50α γενέθλιά της

Η τιάρα κληροδοτήθηκε στην νύφη της Desire και εγγονή της αυτοκράτειρας Ιωσηφίνας, η οποία με τη σειρά της την έδωσε στην πριγκίπισσα Lovisa που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Frederik της Δανίας το 1869, καθώς η τιάρα είχε τα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Η τιάρα παρέμεινε στη βασιλική οικογένεια της Δανίας και ο πρίγκιπας Frederik την κληρονόμησε από την γιαγιά του, βασίλισσα Ingrid και δόθηκαν στην σύζυγό του, Mary. Ο μελλοντικός βασιλιάς της Δανίας είχε γνωρίσει την Αυστραλέζα Mary σε μια παμπ στο Σίδνευ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000. Για ένα διάστημα είχαν σχέση εξ αποστάσεως και τελικά η Mary μετακόμισε στη Δανία και παντρεύτηκε τον πρίγκιπα το 2004. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον πρίγκιπα Christian, την πριγκίπισσα Isabella και τα 11χρονα δίδυμα Josephine και Vincent.

Διαβάστε Επίσης