Angelina Jolie | Μοιράστηκε τη συγκινητική επιστολή μιας Αφγανής για να προωθήσει ένα σημαντικό μήνυμα

Η διάσημη ηθοποιός ζητάει από τους followers της να μην ξεχνούν όσα γίνονται στο Αφγανιστάν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Angelina Jolie μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram μια προσωπική επιστολή που της έστειλε μια γυναίκα από το Αφγανιστάν, ζητώντας από τους followers της να μην ξεχνούν όλες τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν στη χώρα από τους Ταλιμπάν.

Η 46χρονη ηθοποιός κρύβοντας την ταυτότητα της γυναίκας έγραψε: "Μια νεαρή γυναίκα από το Αφγανιστάν μου έστειλε αυτό το γράμμα. Προστατεύω την ταυτότητά της αλλά δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στο σχολείο από τότε που οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία".

Εξηγώντας ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν συλλαμβάνονται μόνο και μόνο επειδή συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες, η σταρ έγραψε ότι το κορίτσι της είπε ότι φοβάται πως "δεν θα μπορέσω να βγω ξανά έξω ή να μιλήσω".

"Νιώθω ότι οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν ή να πατήσουν το πόδι" έγραψε η Αφγανή, προσθέτοντας πως "τα δικαιώματα των γυναικών τους αφαιρέθηκαν και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τίποτα στη χώρα" ενώ περιέγραψε πως "πριν λίγες εβδομάδες οι Ταλιμπάν συνέλαβαν δύο γυναίκες που ύψωσαν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και ελευθερία".

Όπως έγραψε η γυναίκα, πίστευε ότι "αυτό είναι το τέλος" με την Jolie να γράφει πως "παρακαλώ σημείωστε ότι αυτό συμβαίνει στο Αφγανιστάν, όπου παίρνουν τις νέες γυναίκες το βράδι από τα σπίτια τους υπό την απειλή όπλου και εξαφανίζονται ενώ νέοι περιορισμοί τους επιβάλλονται καθημερινά. Παρακαλώ εξασφαλίστε ότι δεν θα ξεχαστούν", αναφερόμενη στις ακτιβίστριες των οποίων αγνοείται η τύχη τους, όπως οι Alia Azizi, Parwana Ibrahimkhel, Mursal Ayar,  Zahra Mohammadi και η Tamana Zaryab Paryani με τις αδελφές της.

Η Jolie είχε ανοίξει λογαριασμό στο Instagram εξηγώντας στην πρώτη της ανάρτηση ότι θέλει να μοιράζεται στα social media τις φωνές των γυναικών που δεν ακούγονται, δημοσιεύοντας το γράμμα ενός κοριτσιού από το Αφγανιστάν. "Αυτή την στιγμή οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα social media και να εκφράζονται ελεύθερα. Οπότε θα μοιράζομαι στο Instagram τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων παγκοσμίως παλεύουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους", είχε γράψει.

Διαβάστε Επίσης