Kate Middleton | Ποια από τα κοσμήματα της πριγκίπισσας Diana έχει φορέσει

Η Δούκισσα του Cambridge φαίνεται πως έχει κληρονομήσει αρκετά μοναδικά κομμάτια από την λαμπερή συλλογή της αείμνηστης μητέρας του συζύγου της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Diana διέθετε στην κατοχή της μια εντυπωσιακή κοσμηματοθήκη, με μοναδικά κομμάτια που έλαβε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της. Η αείμνηστη πριγκίπισσα έμεινε γνωστή για τα πολυτελή και λαμπερά κοσμήματα, τα οποία κοσμούσαν κάθε της εμφάνιση της, δίνοντας στα outfits που επίλεγε την βασιλική αίγλη του ρόλου της. Από πολύτιμους λίθους, διαμάντια και ζαφείρια, μέχρι χρυσές καρφίτσες και πλατινένια βραχιόλια, η ανεκτίμητη συλλογή της Diana ξεπερνώντας κάθε οικονομικό κόστος, υπολογίζεται μόνο με βάση την συναισθηματική της αξία.

Πολλά από τα κοσμήματα ήταν δώρο του πρίγκιπα Καρόλου, αλλά και κληρονομία τόσο της βασιλικής οικογένειας, όσο και του γένους των Spencer. Μετά τον πρόωρο θάνατο της, τα εμβληματικά αξεσουάρ πέρασαν, με δίκη της εντολή, στα χέρια των δύο γιων της, πρίγκιπα William και πρίγκιπα Harry, με την μοναδική προϋπόθεση οι μελλοντικές σύζυγοι τους να τιμήσουν την μνήμη της, φορώντας τα. "Θα ήθελα να διαθέσετε όλα τα κοσμήματά μου στο μερίδιο που θα κρατήσουν οι γιοι μου, ώστε οι σύζυγοί τους, σε εύθετο χρόνο, να τα χρησιμοποιήσουν. Αφήνω την ακριβή κατανομή των κοσμημάτων στην κρίση σας" τόνισε η πριγκίπισσα Diana σε μια "επιστολή ευχών" προς τους γιούς της.

Διαβάστε Επίσης

Η ευχή της σαφώς και έγινε πραγματικότητα, αφού τόσο η Kate Middleton, όσο και η Meghan Markle τίμησαν δεόντως επιλεγμένα κομμάτια της κοσμηματοθήκης της. Βέβαια, σε αντίθεση με την Δούκισσα του Sussex, η Δούκισσα του Cambridge μετράει περισσότερες στιγμές με τα κοσμήματα της πριγκίπισσας Diana, εκφράζοντας σεβασμό αλλά και ευγνωμοσύνη για τα δώρα που κληρονόμησε από την μητέρα του συζύγου της.

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων

Kate Middleton

Ίσως είναι το δημοφιλέστερο κομμάτι που κληρονόμησε η Kate Middleton από την πριγκίπισσα Diana. Το δαχτυλίδι δημιουργήθηκε από τον Βρετανό κοσμηματοπώλη Garrard και επιλέχθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο ως το καταλληλότερο για να ζητήσει σε γάμο την Diana το 1981. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο πρίγκιπας William παρουσίασε το δαχτυλίδι, με το μπλε διαμάντι 12 καρατίων, στην Kate για τον αρραβώνα τους.

Τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια

Kate Middleton

Τα κομψά και φινετσάτα αυτά σκουλαρίκια ήταν από τα αγαπημένα κοσμήματα της πριγκίπισσας καθώς εμφανίστηκε φορώντας τα περισσότερες από δέκα φορές. Το εν λόγω σετ διαθέτει δύο σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και διαμάντια από την Νότια Θάλασσα. Η Δούκισσα του Cambridge τίμησε το πολυαγαπημένο σετ στην τελετή βράβευσης των BAFTA στο Λονδίνο το 2019.

Η πριγκιπική τιάρα "Lover's Knot Tiara"

Kate Middleton

Το συγκεκριμένο κόσμημα ανήκει πατροπαράδοτα στην πολύτιμη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία "δάνεισε" την πριγκιπική τιάρα στην νύφη της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά τον θάνατο της, κανένας royal δεν εμφανίστηκε με αυτή μέχρι που το 2015, η Kate φόρεσε το εμβληματικό headpiece της βασιλικής οικογένειας.

Τα royal blue σκουλαρίκια

Kate Middleton

Αποτελούν πλέον signature κομμάτι στα looks της Δούκισσας και όχι άδικα, αφού τα γοητευτικά royal blue διαμάντια αλλά και τα ζαφείρια γύρω από αυτά, είναι η διακριτική υπενθύμιση της Kate ότι ανήκει πλέον μεταξύ των γαλαζοαίματων. Τα σκουλαρίκια αυτά ήταν δώρο που έλαβε η Diana από τον διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Fahd.

Collingwood Pearls

Kate Middleton

Τα "Collingwood Pearls" σκουλαρίκια δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την πριγκίπισσα Diana ως γαμήλιο δώρο από τους κοσμηματοπώλες του Collingwood. Τα φόρεσε πρώτη φορά έναν μήνα πριν τον βασιλικό της γάμο και έκτοτε δεν τα αποχωριζόταν συχνά. Η Δούκισσα του Cambridge επίλεξε τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια στο εμβληματικό πορτρέτο της για την συμπλήρωση των 40ων γενεθλίων της.

Διαβάστε Επίσης