Πρίγκιπας Hisahito | Ο διάδοχος του θρόνου της Ιαπωνίας κατηγορείται για λογοκλοπή

Ο 15χρονος είχε κερδίσει βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Hisahito της Ιαπωνίας κατηγορείται για λογοκλοπή σε βραβευμένο κείμενό του στ λογοτεχνικό διαγωνισμό.

Ο 15χρονος διάδοχος του θρόνου της Ιαπωνίας είχε γράψει μια εργασία για την εμπειρία του από την επίσκεψη των νησιών Ogasawara που βρίσκονται 1.000 χιλιόμετρα από το Τόκιο και είχε καταφέρει να βραβευτεί σε λογοτεχνικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όμως, ανακαλύφτηκε ότι σημεία του κειμένου του ήταν από website με πληροφορίες για την περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι Times, η ανακάλυψη περί λογοκλοπής έγινε από το περιοδικό, Shukan Shincho, ενώ και το περιοδικό 'Women's Seven' αναδημοσίευσε το άρθρο με τίτλο "Το πρόβλημα του Hisahito με το copy και paste”.

Τα περισσότερα mainstream media της Ιαπωνίας δεν κάλυψαν το ζήτημα δείχνοντας σεβασμό και πίστη στο Παλάτι ενώ μετά την αποκάλυψη εκπρόσωπος της αυτοκρατορικής οικογένειας δήλωσε ότι ο έφηβος πρίγκιπας θα προσθέσει στην εργασία του την σχετική βιβλιογραφία.

Ο πρίγκιπας Hisahito είναι ο μοναχογιός του πρίγκιπα Fuhimito και της πριγκίπισσας Kiko και ο μικρότερος αδελφός της πριγκίπισσας Kako και την πριγκίπισσας Mako που άφησε τα βασιλικά της προνόμια για να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της. O έφηβος μπορεί να είναι το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα και ανιψιός του αυτοκράτορα, όμως με βάση τη λίστα διαδοχής του θρόνου, θα στεφθεί αυτοκράτορας μετά τον πατέρα του, αφού οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα διαδοχής και ο αυτοκράτορας έχει μόνο μία κόρη.

Διαβάστε Επίσης