Jerry Lewis | Οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον συμπρωταγωνίστριών του

Ο διάσημος Αμερικανός κωμικός κατηγορείται μετά θάνατον σε ένα νέο ντοκιμαντέρ για παρενόχληση και επίθεση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δύο από τις συμπρωταγωνίστριες του Jerry Lewis, του διάσημου Αμερικανού κωμικού ηθοποιού, τον κατηγορούν μετά θάνατον για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση σε ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Η Karen Sharpe και η Hope Holiday που πρωταγωνίστησαν με τον σταρ στο 'Nutty Professor' αποκάλυψαν την αλήθεια για την παραβατική συμπεριφορά του ηθοποιού στα παρασκήνια των ταινιών του, στο ντοκιμαντέρ 'The Dark Side of a Hollywood Icon'.

Η 78χρονη σήμερα Sharpe και η 91χρονη Holiday έδωσαν συνέντευξη στους Kirby Dick και Amy Ziering, το δίδυμο πίσω από τη σειρά ντοκιμαντέρ του HBO 'Allen v.Farrow', μιλώντας για τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον Lewis που έφυγε από τη ζωή το 2017 σε ηλικία 91 ετών. Όπως είπε η Sharpe που γνώρισε τον ηθοποιό το 1964 στα γυρίσματα του "The Disorderly Orderly”, ενώ βρισκόταν στην γκαρνταρόμπα και δοκίμαζε τα ρούχα της, μπήκε ο σταρ και ζήτησε σε όλους να βγουν εκτός από εκείνη. Τότε "ξεκίνησε να έρχεται προς το μέρος μου και με άρπαξε” είπε εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να επεξεργαστεί τι της συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

"Ξεκίνησε να με χαϊδεύει. Ξεκούμπωσε το παντελόνι του. Ειλικρινά είχα μείνει άναυδη. Σήκωσα τα χέρια μου και είπα 'περίμενε ένα λεπτό. Δεν ξέρω αν αυτό είναι μία απαίτηση για τις συμπρωταγωνίστριες σου αλλά είναι κάτι που εγώ δεν κάνω'. Μπορούσα να δω ότι έχει γίνει έξαλλος κι ένιωσα ότι κάτι τέτοιο δεν του είχε ξανασυμβεί”.

Η Sharpe είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο με το στούντιο κι έτσι αναγκάστηκε να ολοκληρώσει την ταινία, ενώ ο Lewis ήδη είχε κάνει κινήσεις για να δυσκολέψει τη δουλειά της. Όπως είπε, είχε πει στο συνεργείο να μην της μιλάει, ενώ αρνήθηκε να κάνει πρόβες μαζί της ή να της μιλάει εκτός αν έπρεπε να είναι μαζί σε κάποια σκηνή.

Η Holiday που είχε εμφανιστεί στην ταινία 'The Ladies Man' το 1961 αποκάλυψε ότι την πρώτη κιόλας μέρας των γυρισμάτων, ο Lewis της είχε ζητήσει να τον επισκεφτεί στο καμαρίνι του. Όταν μπήκε, εκείνος κλείδωσε την πόρτα: "Τότε ξεκίνησε να μου μιλάει. 'Ξέρεις θα μπορούσες να είσαι πολύ γοητευτική αλλά φοράς παντελόνια όλη την ώρα, δεν σε έχω δει ποτέ με φούστα. Έχεις ωραία πόδια και καλό στήθος'” είπε και πρόσθεσε πως "ξεκίνησε να μου μιλάει για το σεξ και να μου μιλάει χυδαία και ενώ μου μιλάει ανοίγει το παντελόνι του και αυτό το άσχημο πράγμα βγήκε και ξεκίνησε να αυνανίζεται. Τρομοκρατήθηκα. Απλά έκατσα εκεί και ήθελα να φύγω”.

Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Lewis ήταν στο απόγειο της καριέρας του και δεν μπορούσε να τον αγγίξει κανείς. Τα έσοδα των ταινιών του ήταν τόσα που κάποια στιγμή ο υπεύθυνος παραγωγής της Paramount είχε πει "Εάν ο Jerry θέλει να κάψει το στούντιο, θα του δώσω το σπίρτο”. Αυτό, όμως, δεν σταμάτησε την Holiday από το να προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει. Την επόμενη μέρα τον χαστούκισε: "Τον χτύπησα τόσο δυνατά που στροβιλίστηκα. Δεν το ήθελα. Ίσως βαθιά μέσα μου να το ήθελα. Αλλά έφυγε από το γύρισμα για μια ώρα και είπε ότι το έκανα επίτηδες”, ενώ όπως είπε η ηθοποιός δεν της ξαναμίλησε ποτέ.

Διαβάστε Επίσης