Πρίγκιπας Andrew | Ο μοναδικός στρατιωτικός τίτλος που πρόκειται να κρατήσει

Η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε στην αφαίρεση των στρατιωτικών τίτλων του γιου της λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από το σκάνδαλο Epstein, στο οποίο ενεπλάκη ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Andrew και τη δίκη που επρόκειτο να λάβει χώρα, η μονάρχης πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τους στρατιωτικούς τίτλους του δούκα της Υόρκης, καθώς θεώρησε πως αυτό ήταν το σωστό. 

Διαβάστε Επίσης

Και μπορεί τελικά η δίκη να μην πραγματοποιήθηκε, αφού ο πρίγκιπας Andrew συμφώνησε να συμβιβαστεί, παραχωρώντας στην Virginia Giuffre ένα τεράστιο ποσό, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως, παραμένει να είναι το μαύρο πρόβατο της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, αν και ο πρίγκιπας Andrew διέφυγε των κατηγοριών, οι στρατιωτικοί του τίτλοι εξακολουθούν να μην του ανήκουν, εκτός από έναν. 

"Είναι κάτω, είναι πληγωμένος. Αν θέλει να ντύνεται πού και πού με τη στολή του ναυτικού, ας τον αφήσουν. Η φήμη του είναι κομματιασμένη, η δημόσια ζωή του έχει τελειώσει. Είναι μία κινούμενη ντροπή", δήλωσε πηγή από το κοντινό περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας. Συνεπώς, απ' ό,τι φαίνεται, ο πρίγκιπας Andrew ίσως κρατήσει τον τίτλο του αντιναύαρχου, αφού του τον είχε παραχωρήσει η ίδια η βασίλισσα.

πρίγκιπας Andrew

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Andrew είχε υπηρετήσει στον Πόλεμο των Φώκλαντ, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αργεντινή το 1982, με τον δούκα της Υόρκης να βρίσκεται την περίοδο εκείνη στο Βασιλικό Ναυτικό, με αποτέλεσμα η βασίλισσα Ελισάβετ να του απονείμει τον στρατιωτικό τίτλο, ως τιμή προς την προσφορά του στον βρετανικό λαό. 

Διαβάστε Επίσης