Ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε τον ουκρανικό καθεδρικό ναό του Λονδίνου, δηλώνοντας την υποστήριξή του προς την Ουκρανία

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρίγκιπας της Ουαλίας τάσσεται υπέρ του λαού της Ουκρανίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις εξελίξεις να έχουν συγκλονίσει τον παγκόσμιο χάρτη, πολλοί ήταν οι διάσημοι που εξέφρασαν τα αρνητικά συναισθήματά τους για τον πόλεμο που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας την υποστήριξή τους προς τον ουκρανικό λαό. Ανάμεσα σε αυτούς, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τρομερή τραγωδία. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε με τη σύζυγό του, Καμίλα, τον ουκρανικό καθεδρικό ναό στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Επίσκοπο, Kenneth Nowakowski, όπως και με τον Ουκρανό Πρέσβη, Vadym Prystaiko, και τη σύζυγό του, Inna Prystaiko.

κάρολος - καμίλα

Εκεί, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου παρακολούθησε παιδιά σχολείου να καλωσορίζουν τον ίδιο και τη δούκισσα της Κορνουάλης με ένα τραγούδι, ενώ αργότερα το ζευγάρι συνομίλησε με μέλη της ουκρανικής κοινότητας, οι οποίοι τους πρόσφεραν κατά το έθιμο ψωμί και αλάτι, αλλά και εθελοντές και προέδρους φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν τη δύσκολη αυτή στιγμή τη χώρα της Ουκρανίας. 

κάρολος - καμίλα

Η κίνηση του πρίγκιπα Καρόλου δεν ήταν η μοναδική, στην οποία προχώρησε για να αποδείξει την υποστήριξή του στον ουκρανικό λαό. Πριν από λίγες ημέρες, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκε στην περιοχή Southend, όπου κατά τη διάρκεια του λόγου του συνέκρινε τη δολοφονία του Sir David Amess, μέλους του κοινοβουλίου από τρομοκράτες, με την κατάσταση στην Ουκρανία, ως μία επίθεση στη δημοκρατία. Μάλιστα, ο Κάρολος είναι το μοναδικό μέλος βασιλικής οικογένειας που καταδίκασε την απόφαση του Πούτιν, υπογραμμίζοντας την καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων. 

Φυσικά, στο θέμα αναφέρθηκαν και η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William, μέσω μιας σπάνιας ανακοίνωσής τους, δηλώνοντας την υποστήριξη τους στον Πρόεδρο Zelensky, τους οποίους και ευχαρίστησε ο τελευταίος. Όμως, και η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry προχώρησαν σε δηλώσεις, ενθαρρύνοντας το κοινό να βοηθήσει στη δύσκολη αυτή περίοδο τη χώρα της Ουκρανίας.

Διαβάστε Επίσης