Οι 12 "Γυναίκες της Χρονιάς" σύμφωνα με το περιοδικό TIME

Αυτές είναι οι χαρισματικές προσωπικότητες που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής για όλες τις γυναίκες στον κόσμο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν το 2020 το περιοδικό TIME δημοσίευσε τη λίστα των 100 πιο επιδραστικότερων γυναικών, μία για κάθε χρόνο από το 1920, ήταν προκειμένου να διορθώσει το λάθος που γινόταν για πολλές δεκαετίες, αφού μέχρι το 1998 υπήρχε μόνο η κατηγορία "Άντρας της Χρονιάς". Και μπορεί τον επόμενο χρόνο, το περιοδικό να αποφάσισε να συνεχίσει την κατηγορία αλλάζοντας τον τίτλο σε "Πρόσωπο της Χρονιάς", όμως τόσα έτη, εκατοντάδες γυναίκες δεν είχαν λάβει την αναγνώριση που τους άξιζε.

Φέτος, το περιοδικό θεώρησε πως αυτή η κατηγορία ήρθε για να μείνει, δημοσιεύοντας πριν από λίγες ημέρες τη λίστα με τις 12 "Γυναίκες της Χρονιάς" που κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος για όλες τις γυναίκες επί γης. 

"Η λίστα μας με τις Γυναίκες του 2022 παρουσιάζει 12 άτομα που ήρθαν σε επαφή με κοινότητες, γενιές και σύνορα προκειμένου να πολεμήσουν για έναν περισσότερο συμπεριληπτικό και ισότιμο κόσμο", δήλωσε η ομάδα του περιοδικού.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο madamefigaro.gr

Διαβάστε Επίσης