Olena Zelenska | H συγκλονιστική ανάρτηση για τα παιδιά της Ουκρανίας που χάθηκαν στον πόλεμο

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας μοιράστηκε τις ιστορίες των παιδιών που πέθαναν σε βομβαρδισμούς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Instagram της για τα παιδιά που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη χώρα.

Η σύζυγος του πρόεδρου Zelensky ανέβασε τις φωτογραφίες των παιδιών και μοιράστηκε τις ιστορίες τους ζητώντας ταυτόχρονα περισσότερη στρατιωτική στήριξη. Η 44χρονη σεναριογράφος δίπλα στις φωτογραφίες έγραψε: "Η Alisa από την πόλη Okhtyrka. Δεν ήταν μεγαλύτερη από 8 ετών. Πέθανε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού με τον παππού της που προσπάθησε να την προστατεύσει με το σώμα του".

"Η Polina από το Κίεβο" έγραψε σε μια άλλη φωτογραφία, εξηγώντας πως "πέθανε μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στους δρόμους της πρωτεύουσας".

Αναφερόμενη σε ακόμα ένα θύμα μόλις λίγων μηνών, έγραψε: "Τραυματίστηκε σοβαρά από ρουκέτα. Ο 18μηνών Kirill από τη Μαριούπολη πήγε στο νοσοκομείο με τους γονείς του".

Σύμφωνα με τη Zelenska περίπου 40 παιδιά έχουν ήδη πεθάνει στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι ο αριθμός θα ανέβει εξαιτίας των βομβαρδισμών σε ειρηνικές πόλεος. "Εάν οι άνθρωποι της Ρωσίας λένε ότι δεν είναι σε πόλεμο με τους πολίτες της Ουκρανίας, τότε δείξτε τους αυτές τις φωτογραφίας" έγραψε στο Instagram της.

Διαβάστε Επίσης