X

Ο πρίγκιπας Andrew διευθέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χάρη στην "οικογενειακή βοήθεια"

Όπως αναφέρουν πηγές, ο δούκας της Υόρκης βρίσκεται στη διαδικασία αποπληρωμής των χρεών του προς τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο πρίγκιπας Andrew απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της Virginia Giuffre, με την υπόθεση να θεωρείται παρελθόν, αφού ο δούκας της Υόρκης διευθέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ υποχρεούνταν να πληρώσει ένα ποσό στο φερόμενο ως θύμα, που εκτιμάται πως έφτανε τις 15 εκατομμύρια λίρες, το οποίο δανείστηκε από τη μητέρα του και τον αδερφό του, πρίγκιπα Κάρολο. 

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση, ο πρίγκιπας Andrew είχε κατηγορηθεί από τη Giuffre ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ακόμα 17 ετών. Μάλιστα, η ίδια είχε υποστηρίξει πως ο Jeffrey Epstein, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από ένα μεγάλο δίκτυο trafficking, την είχε να αναγκάσει να συνευρεθεί σεξουαλικά με τον πρίγκιπα Andrew στο σπίτι της συνεργού του, Ghislaine Maxwell, στη Νέα Υόρκη.

Λίγο πριν οδηγηθούν σε δίκη, εν τέλει και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να τα βρουν εξωδικαστικά, ορίζοντας το προαναφερθέν ποσό. Τώρα ο δούκας της Υόρκης βρίσκεται στη διαδικασία αποπληρωμής των χρεών του προς τα μέλη της οικογένειάς του, βάζοντας πωλητήριο στο σαλέ που είχε αγοράσει πριν χρόνια μαζί με την πρώην σύζυγό του, Sarah Ferguson, στην Ελβετία - μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μήνες. Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Andrew είχε αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο το 2014, ως μία οικογενειακή επένδυση, με τη συνεισφορά της βασίλισσας Ελισάβετ και παίρνοντας δάνειο. Μάλιστα, 17 χρόνια πριν τη αγορά του, ο δούκας και η δούκισσα της Υόρκης νοίκιαζαν την κατοικία με τα 7 υπνοδωμάτια, την εσωτερική πισίνα, τη σάουνα και το μπαρ για 22.000 λίρες την εβδομάδα.

Βέβαια, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγους μήνες, ο πρίγκιπας Andrew ήταν υποχρεωμένος να πουλήσει το σαλέ του, καθώς θα ερχόταν αντιμέτωπος με μία ακόμα μήνυση. Πιο αναλυτικά, η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, του είχε κάνει μήνυση, την οποία απέσυρε, για το ποσό των 9 εκατομμυρίων που υπολειπόταν για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Διαβάστε Επίσης