Βασίλισσα Ελισάβετ | Ακυρώνει με δική της πρωτοβουλία ακόμα μια σημαντική της εμφάνιση

Μετά την νόσησή της με covid ζήτησε τον Κάρολο να την αντικαταστήσει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί μετά τη νόσησή της με covid να εξακολουθεί να αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα όμως, όπως είχε συμβεί και μετά την διανυκτέρευσή της σε νοσοκομείο, προσπαθεί να αποφεύγει τις υποχρεώσεις που δεν είναι ελαφριές.

Η 95χρονη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει περιοριστεί σε σημαντικές συναντήσεις στο Windsor Castle ή σε διαδικτυακά μήτινγκς και αποφεύγει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, δεν σκοπεύει να το αλλάξει αυτό ούτε για την ετήσια εμφάνισή της στην λειτουργία με αφορμή την Ημέρα Κοινοπολιτείας, μια σημαντική υποχρέωση για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Το Παλάτι ανακοίνωσε πως  η βασίλισσα ζήτησε η ίδια από τον γιο της και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, να την εκπροσωπήσει στην λειτουργία. "Μετά από συζητήσεις για τις προετοιμασίες, η βασίλισσα ζήτησε από τον πρίγκιπα της Ουαλίας να την εκπροσωπήσει στο Commonwealth Service στο Westminster Abbey" ανέφερε η ανακοίνωση τονίζοντας βέβαια πως η βασίλισσα "θα συνεχίσει με τις άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεών της από κοντά, την εβδομάδα που μας έρχεται".

Η απόφαση της βασίλισσας να μην πάει στην εκκλησία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν έχει να κάνει με την υγεία της αλλά με το γεγονός ότι δεν νιώθει πλέον τόσο άνετα να μετακινείται, αφού όπως είναι γνωστό χρησιμοποιεί μαγκούρα από τον περασμένο Οκτώβρη.

Στο Westminster Abbey θα παραβρεθούν –εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα Πάρκερ- και ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ξαδέλφη της βασίλισσας, ενώ θα απουσιάζει και ο δούκας του Cloucester που είναι θετικός στον covid. Η βασίλισσα έχει ξαναχάσει τη λειτουργία για την ημέρα του Commonwealth, το 2013, εξαιτίας ασθένειάς της.

Διαβάστε Επίσης