Βασίλισσα Ελισάβετ | Δεν θα επιστρέψει ποτέ στο Παλάτι του Buckingham

Το Buckingham θα παραμείνει το κεντρικό κτίριο της βρετανικής μοναρχίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πολλά σπίτια στα οποία μένει κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάλογα με τις υποχρεώσεις της, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα συνήθιζε να μένει στο Buckingham και στο κάστρο του Windsor.

Η 95χρονη μονάρχης τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, έχει επιλέξει να μένει στο Windsor και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα δεν σκοπεύει να επιστρέψει μόνιμα στο Buckingham Palace. To Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ των Times, όμως φαίνεται πως η βασίλισσα πλέον ασκεί όλα τα βασιλικά της καθήκοντα από το Windsor και κάνει όλες τις επίσημες συναντήσεις της εκεί.

Το Παλάτι του Buckingham που εκτός από κατοικία της βασίλισσας είναι και το κεντρικό κτίριο της μοναρχίας στεγάζοντας γραφεία και υπηρεσίες, θα παραμείνει η βάση της βρετανικής μοναρχίας. Πριν την πανδημία, η βασίλισσα είχε εγκρίνει ένα project ανακαίνισης του Buckingham ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων που όμως δεν προχώρησε λόγω πανδημίας. Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, όμως, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και επέλεξε να μείνει στο κάστρο όπου είχε μοιραστεί τις τελευταίες μέρες με τον αγαπημένο της σύντροφο.

Διαβάστε Επίσης