Michael Keaton | Μίλησε για τον 'ηθοποιό Volodymyr Zelenskyy' στα Critics Choice Awards

O λόγος του για τον εθισμό, την υποκρισία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Michael Keaton βραβεύτηκε στα Critics Choice Awards για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά Dopesick και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του για όσα τον απασχολούν.

Ο 70χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στην αρχή στην υποκρισία που εκφράζουν μερικές φορές οι ηθοποιοί όταν μιλούν για κοινωνικά ζητήματα, λέγοντας "ξέρετε τι μου αρέσει αυτή την εποχή; Είναι άνοιξη και είναι η εποχή των βραβείων και ξέρετε μπορείτε να μυρίσετε αυτή την ψεύτικη μετριοφροσύνη εκεί έξω. Αυτή την ψεύτικη ειλικρίνεια. Ευχαριστώ πολύ", είπε προσθέτοντας ότι του φαίνεται αστείο να βραβεύεταθ στην πλάτη χαρακτήρων που παλεύουν με τον εθισμό σε οπιούχα ναρκωτικά.

Ο ηθοποιός που για τα γυρίσματα του Dopesick βρέθηκε στη Virgina εξήγησε ότι μιλούσε με μια γυναίκα που δούλευε σε μια καφετέρια κοντά στο σετ: "Μου είπε πόσο επίκαιρο είναι το θέμα του εθισμού και πόσα πολλά είναι τα προβλήματα στα Απαλάχια. Κι ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανος για αυτή τη σειρά είναι πως φερθήκαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια σε αυτούς τους ανθρώπους. Κι εκείνη μου είπε ότι φρόντιζε το εγγονάκι της για οι γονείς του δεν μπορούσαν λόγω εθισμού. Και σκέφτομαι όλες αυτές τις γυναίκες όπως η μαμά μου και οι αδελφές μου. Είναι σκληρές".

"Είναι σκληρές και φαίνεται ότι όλο αυτό πάντα πέφτει πάνω τους. Εννοώ, είμαι καλός μπαμπάς. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αλλά φαίνεται ότι όλα πέφτουν πάνω στις γυναίκες, ο Θεός να τις ευλογήσει. Οι γυναίκες σαν την αδελφή μου και τη μαμά μου, όλες αυτές οι γιαγιάδες που μεγαλώνουν τα μωρά γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν. Τα κατάφερα χωρίς να κλάψω" είπε.

Ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στέλνοντας το μήνυμά του και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της χώρας: "Το μόνο πράγμα που θέλω να πω για όσα συμβαίνουν στον κόσμο, είναι να πω ευχαριστώ στον συνάδελφο ηθοποιό πρόεδρο Zelensky. Συνέχισε τον αγώνα", είπε και πρόσθεσε πως "υπάρχει μόνο ένας τρόπο να αλλάξουμε τα πράγματα στο περιβάλλον και στην κοινωνία, στην φυλετική και την κοινωνική αδικία. Δύο λέξεις, δικαίωμα ψήφου".

Δείτε τον λόγο του Michael Keaton

Διαβάστε Επίσης