Βασίλισσα Margrethe της Δανίας | Στέλνει ένα δυνατό μήνυμα με την ανακοίνωσή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η βασίλισσα ήταν μόλις 7 ημερών όταν οι Ναζί είχαν μπει στη Δανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας έκανε μια επίσημη ανακοίνωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που αποφάσισε να μην μείνει ουδέτερη σε όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Ευρώπη.

Μετά τον δούκα και τη δούκισσα του Cambridge αλλά και τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολου, η βασίλισσα της Δανίας που πρόσφατα είχε συναντηθεί και με την Kate Middleton έγραψε στην επίσημη ανακοίνωσή της: "Έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη ξανά. Με στεναχωρεί βαθύτατα να βλέπω όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Η εξέλιξη και η ελπίδα που άνθισε στην Ευρώπη μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου τώρα θρυμματίζεται μπροστά στα μάτια μας”, έγραψε τονίζοντας πως "ας τελειώσει αυτός ο παράλογος πόλεμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας έδωσε ένα εκατομμύριο κορόνες στα θύματα πολέμου της Ουκρανίας και σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για χρήματα από το Ίδρυμα της βασίλισσας Margrethe και του πρίγκιπα Henrik καθώς και το ίδρυμα του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary.

Η βασίλισσα Margrethe ήταν μόλις 7 ημερών όταν οι Ναζί μπήκαν στη Δανία και 5 χρονών όταν η χώρα απελευθερώθηκε το 1945, με τη βασιλική οικογένεια να παραμένει στη Δανία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. "Ξύπνησα και άκουσα ανθρώπους στον δρόμοι, όχι έξω από το παράθυρό μου αλλά όχι μακριά από εκεί. Δεν μου είπαν να πάω στο κρεβάτι μου. Μου έδωσαν μια μεγάλη αγκαλιά”, είχε πει η βασίλισσα το 2020 μιλώντας για τις μνήμες της από τον πόλεμο. Φέτος, η βασίλισσα γιορτάζει τα 50 χρόνια της στον θρόνο με το Χρυσό Ιωβηλαίο της όπως και η Ελισάβετ που φέτος θα γιορτάσει τα 70 χρόνια στο βρετανικό θρόνο με το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Διαβάστε Επίσης