Η υπέροχη Jamie Lee Curtis | Ο συμβολισμός πίσω από την εμφάνισή της στα Όσκαρ

To Stella McCartney φόρεμα και η εμφάνιση με το κουτάβι επί σκηνής.

Η Jamie Lee Curtis γνωρίζει πολύ καλά πώς δουλεύει η βιομηχανία του Hollywood, αφού ως κόρη των Tony Curtis και Janet Leigh, είχε εισέλθει από μικρή ηλικία στο λαμπερό παιχνίδι. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο πως κάθε της εμφάνιση γίνεται το talk of the town, όπως συνέβη στη χθεσινή τελετή απονομής των Όσκαρ. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, η ηθοποιός παρουσίασε το στιγμιότυπο που ήταν αφιερωμένο στην Betty White - η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες στα 99 της - πραγματοποιώντας μία εμφάνιση που συζητήθηκε. Αρχικά, η ηθοποιός επέλεξε να φορέσει ένα κεντημένο με αστραφτερές λεπτομέρειες σκούρο μπλε φόρεμα της σχεδιάστριας Stella McCartney, μία απόφαση στην οποία δεν κατέληξε καθόλου τυχαία.

Jamie Lee Curtis

Με αφορμή την ακτιβιστική δράση και το φιλοζωικό έργο της Betty White, στην οποία ήταν αφιερωμένη η στιγμή, η Curtis θεώρησε σωστό να την τιμήσει με έναν τρόπο που σίγουρα θα ενέκρινε η 99χρονη κωμικός. "Σκέφτηκα να φορέσω μία σχεδιάστρια που είναι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και που χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά και όχι ζωικά στα σχέδιά της. Η Stella McCartney κουβαλά την κληρονομιά της μητέρας της, Linda McCartney και τον ισόβιο βιγκανισμό και ακτιβισμό για τα δικαιώματα των ζώων", είπε χαρακτηριστικά για την επιλογή του φορέματός της.

Για να ολοκληρώσει το λουκ της, η ίδια επέλεξε να φορέσει κοσμήματα από ανακυκλωμένη πλατίνα και ηθικά προμηθευμένα διαμάντια της Cathy Waterman, αλλά και να δέσει στα χέρια της έναν γαλάζιο φιόγκο, προς υποστήριξη των μεταναστών της Ουκρανίας.

Εκείνο, όμως, που τράβηξε τα βλέμματα ήταν η εμφάνισή της στη σκηνή με ένα κουτάβι, για να τιμήσει το έργο της White. " Υπήρξαν κάποιες επιπλοκές στο να φέρω ένα σκυλί από καταφύγιο εξαιτίας των κανόνων της ένωσης, όμως επέμεινα και είμαι χαρούμενη που είχα τη δυνατότητα να ρίξω φως και να υπογραμμίσω αυτή τη στιγμή που είναι αφιερωμένη στους ήρωες που σώζουν ζώα και που τους προσφέρουν μία νέα ευκαιρία στο να ζουν σε μια αγαπημένη και τρυφερή οικογένεια", σημείωσε η ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε Επίσης