Όσκαρ 2022 | Οι διάσημοι έδειξαν τη στήριξή τους στην Ουκρανία με τον πιο διακριτικό αλλά σαφή τρόπο

Οι celebrities δήλωσαν στο κόκκινο χαλί ότι είναι κατά του πολέμου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η 94η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου έγινε εν μέσω πολέμου και αυτό είναι κάτι που οι διάσημοι δεν θα το άφηναν να περάσει ασχολίαστο.

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και τη στήριξή τους στον ουκρανικό λαό με σαφή αλλά διακριτικό τρόπο. Οι stars επέλεξαν να φορέσουν μπλέ κορδέλες με το hashtag #WithRefugees που είχε δημιουργήσει ο ΟΗΕ, όπως η Jamie Lee Curtis, η Dianne Warren, o Pedro Almodovar και η Yuh-jung Youn. Αλλά και ο Jason Momoa επέλεξε να φορέσει ένα μαντήλι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Όσκαρ 2022 | Οι διάσημοι έδειξαν τη στήριξή τους στην Ουκρανία με τον πιο διακριτικό αλλά σαφή τρόπο

Η Curtis μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους στο κόκκινο χαλί πως "θέλω να πω για την προσφυγική κρίση, να κάνω τους ανθρώπους να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι μια ανθρωπιστική κρίση. Η κρίση είναι πολύ αληθινή. Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους είναι πολύ αληθινοί. Χρειάζονται βοήθεια, χρειάζονται σπίτια και χρειάζονται στήριξη".

Pedro Almodovar
Jason Momoa

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγής για να δείξουν τη στήριξή τους στον ουκρανικό λαό που αυτή την στιγμή μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής με την Ακαδημία να μοιράζεται το εξής μήνυμα: "Ενώ οι ταινίες είναι ένα σημαντικό μέσο για εμάς για να εκφράσουμε την ανθρωπιά μας σε στιγμές συγκρούσεων, η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια οικογένειες στην Ουκρανία χρειάζονται φαγητό, ιατρική φροντίδα, καθαρό νερό και πρόσβαση σε επείγουσες υπηρεσίες. Οι πόροι είναι ελάχιστοι και εμείς –συλλογικά ως μια παγκόσμια κοινότητα- μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Ζητάμε τη στήρική σας για την Ουκρανία με κάθε τρόπο που μπορείτε".

Εκτός από τη φετινή χρονιά, οι stars συνήθιζαν να εκφράζουν τις πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες τους φορώντας κονκάρδες ή κορδέλες με μηνύματα. Οι πιο χαρακτηριστικές ήταν αυτές του 2017 όταν οι stars δήλωναν την αντίθεσή τους στην πολιτική του Donald Trump, οι κονκάρδες για το #TimesUp  αλλά και το #MeToo κίνημα.

Διαβάστε Επίσης