Η Amal Clooney ορίστηκε επικεφαλής της ειδικής νομικής ομάδας για τη δίωξη της Ρωσίας

Η Γενική Εισαγγελέας του Κιέβου ανέθεσε την υπόθεση περί εγκλημάτων πολέμου στο γραφείο της συζύγου του George Clooney.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την Ουκρανία να επιθυμεί την παραπομπή της Ρωσίας στα διεθνή δικαστήρια εξαιτίας της εχθρικής εισβολής που διέταξε ο Πρόεδρος Πούτιν, η χώρα στράφηκε προς τις μεγαλύτερες νομικές εταιρείες του κόσμου, καταλήγοντας στο γραφείο της Amal Clooney. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, η Γενική Εισαγγελέας της Ουκρανίας, Iryna Venediktova, ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας ειδικής νομικής ομάδας με επικεφαλής τη σύζυγο του George Clooney, ώστε η Ρωσία να απολογηθεί για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει. Όπως δήλωσε η Venediktova, "σχηματίστηκε η νομική ειδική ομάδα για τη λογοδοσία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, με σκοπό την υποστήριξη της απόδοσης δικαιοσύνης για τα θύματα των παγκόσμιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία με επικεφαλής την Amal Clooney. Όλα τα μέλη θα εκτελέσουν το έργο τους αφιλοκερδώς". 

Με τη σειρά της και η Amal Clooney σχολίασε το γεγονός πως θα βρίσκεται στην ομάδα που δημιουργήθηκε υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανίας, δηλώνοντας πως "είναι τιμή μου να μου έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να είμαι μέλος της νομικής ειδικής ομάδας για τη λογοδοσία. Οι Ουκρανοί αξίζουν να δουν τους δράστες να απολογούνται και να αποζημιωθούν για τις τραγικές κακοποιήσεις που έχουν υποφέρει. Είναι πρόνομιο για εμένα να δουλεύω δίπλα με ένα τόσο καταξιωμένο γκρουπ δικηγόρων και ειδικών σε αυτό το έργο για να σιγουρέψουμε πως κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο και πως οι επιζήσαντες θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την πλευρά τους στο δικαστήριο".

Διαβάστε Επίσης