Η Angelina Jolie επισκέφθηκε παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία σε νοσοκομείο της Ιταλίας

Η ηθοποιός συνεχίζει ενεργά με το φιλανθρωπικό της έργο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο όλο το Hollywood ασχολείται με το χαστούκι του Will Smith στην 94η τελετή απονομή των Όσκαρ ή με τις καλοντυμένες σταρ στο κόκκινο χαλί, η Angelina Jolie προτιμά να σπαταλήσει φαιά ουσία και όλα τα αποθέματα της ενέργειάς της σε όσους το έχουν ανάγκη. Πρόσφατα, η ηθοποιός επισκέφθηκε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Ιταλίας, όπου συναντήθηκε με παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία.

Διαβάστε Επίσης

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που είναι ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών, εμφανίστηκε το νοσοκομείο Bambino Gesú που βρίσκεται έξω από το Βατικανό, το οποίο φροντίζει παιδιά προσφύγων που ταξίδεψαν μακριά από την Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. 

Κατά την επίσκεψή της εκεί, η Jolie είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με διάφορους μικρούς ασθενείς - πολλά παιδιά από αυτά αντιμετώπιζαν καρκίνο - αλλά και με τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά έχουν φύγει από την Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, ενώ 2,5 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται κρυμμένα στην Ουκρανία. 

Η Jolie είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, γεγονός που την οδήγησε να ανοίξει λογαριασμό στο Instagram, προκειμένου να μπορεί να θίγει σημαντικά ζητήματα σε μία μεγάλη πλατφόρμα κόσμου. Η ηθοποιός στο παρελθόν έχει επισκεφθεί εμπόλεμες ζώνες στην Υεμένη και τη Μπουρκίνα Φάσο για να υποστηρίξει τους μετανάστες. 

Πέρα όμως με το μεταναστευτικό πρόβλημα, η Jolie πριν από λίγες εβδομάδες είχε μιλήσει δημόσια ενώπιον της γερουσίας για τη σημαντική μεταρρύθμιση που στηρίζει υπέρ της προστασίας των γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία. 

Διαβάστε Επίσης