Πρίγκιπας William | Η εμφάνιση-έκπληξη στο νέο podcast της Cate Blanchett

Ο δούκας του Cambridge και η ηθοποιός μίλησαν για την κλιματική αλλαγή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια εμφάνιση-έκπληξη έκανε ο πρίγκιπας William στην εκπομπή της Cate Blanchett για την κλιματική αλλαγή. Ο δούκας του Εδιμβούργου μίλησε στο podcast 'Climate of Change' που παρουσιάζει η ηθοποιός και ο Danny Kennedy από στούντιο στο Λονδίνο.

Όπως είπε ο William η σχέση του με τη φύση ξεκίνησε από μικρή ηλικία βλέποντας ντοκιμαντέρ του David Attenborough και κάνοντας εκδρομές με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τον πρίγκιπα Κάρολο.

"Πιστεύω πως ο πατέρας μου και ο παππούς μου είχαν και οι δύο ένα βαθύ πάθος και ενδιαφέρον για αυτό για πολλά χρόνια και κατά κάποιο τρόπο μιλούσε και στη δική μου περιέργεια. Μεγαλώνοντας είχα γύρω μου αυτή την επιθυμία για να εξερευνώ και να είμαι έξω στον κήπο. Περνούσα πολλές ώρες σκαρφαλώνοντας σε δέντρα, σκάβοντας λάκκους και τέτοια πράγματα όπως να κρύβομαι σε κρησφύγετα. Μου άρεσε να είμαι έξω στην άγρια φύση”, είπε ο William.

Ο 39χρονος δούκας μίλησε για την εποχή που βρέθηκε στην Κένυα και μίλησε με ειδικούς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα με το περιβάλλον ενώ η Blanchett τον ρώτησε και για το τι περιμένει από την πρωτοβουλία του 'Earthshot Prize' που σκοπό έχει να προωθήσει τις ενέργειες εκείνες που βοηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής. Όπως είπε ο William θεωρεί ότι είναι ένας "πεισματάρης αισιόδοξος” και πιστεύει ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

"Οι κλιματικές καινοτομίες σταματούν το πως λειτουργεί ο κόσμος με εξαιρετικό τρόπο, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν γίνεται αρκετά γρήγορα και με την ίδια ένταση σε όλο τον κόσμο. Ήδη έχουμε όλη την τεχνολογία που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε τον κόσμο κάτω από το 1.5˚C και να αποτρέψουμε τις χειρότερες επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι περισσότερους μεταρρυθμιστές από όλους τον κόσμο που θα βρουν λύσεις και θα τις διαδώσουν γρήγορα” είπαν οι παρουσιαστές του podcast.

Διαβάστε Επίσης