Πριν την Grace Kelly, υπήρξε άλλη ηθοποιός που θα παντρευόταν τον Πρίγκιπα Rainier

Η Ζιζέλ Πασκάλ είναι η γυναίκα που αντικατέστησε ο Πρίγκιπας Rainier με τη διάσημη σταρ του Hollywood.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 19 Απριλίου 1956, οι καμπάνες του καθεδρικού ναού Notre-Dame-Immaculate στο Μονακό χτυπούσαν δυνατά. Πεντακόσιοι προνομιούχοι καλεσμένοι συρρέουν εκεί για να δουν, με τα μάτια τους, αυτή την τελετή που γυρίστηκε σε technicolor. Το Χόλιγουντ αγόρασε ακόμη και τα δικαιώματα, για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τον "Γάμο του Αιώνα". Η  τυχερή δεν ήταν άλλη από τη μεγαλύτερη σταρ του κινηματογράφου της εποχής και μούσα του Χίτσκοκ, που είχε βραβευτεί την προηγούμενη χρονιά με Όσκαρ: η Grace Kelly. Η Metro-Goldwyn-Mayer της δώρισε ένα εντυπωσιακό φόρεμα, σχεδιασμένο από την ενδυματολόγο Helen Rose. Κάμερες, πούλιες, διασημότητες, μια τελετή που θύμιζε περισσότερο χολιγουντιανή παραγωγή παρά γάμο.

Η Γκρέις ήταν και παραμένει η ενσάρκωση της αιώνιας ομορφιάς, της κομψότητας αλλά η ζωή της είναι ταυτισμένη και με την απόλυτη τραγωδία. Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, όλα έδειχναν ότι μπορεί να είχε βρει επιτέλους την παντοτινή ευτυχία. Βέβαια, η ιστορία της Γκρέις δεν έχει καμία σχέση με της Σταχτοπούτας. Δεν ήταν ένα τυχαίο κορίτσι που από τη φτώχια βρέθηκε στα πλούτη. Ο πατέρας της ήταν Ολυμπιακός αθλητής, πολιτικός και έμπιστος του Αμερικανού προέδρου και η μητέρα της προπονήτρια, που είχε διανύσει επιτυχημένη πορεία και ως μοντέλο. Η Γκρέις έλαβε ακριβή μόρφωση, αλλά από τα παιδικά της χρόνια το όνειρό της ήταν να κάνει καριέρα πάνω στη σκηνή.  

Ο Ρενιέ Γ', ο πρίγκιπας του Μονακό ανέβηκε στον θρόνο το 1949 και παρ'όλους τους τίτλους του, επέλεξε να παντρευτεί μια ηθοποιό. Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε ωστόσο εγκαταλείψει μια άλλη ηθοποιό, φοβούμενος την αποδοκιμασία των υπηκόων του. Το όνομά της ήταν Ζιζέλ Πασκάλ!

Διαβάστε τη συνέχεια στο womantoc.gr