Πρίγκιπας Andrew | Αφαίρεσαν ακόμα ένα τίτλο από τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ

Κινδυνεύει και ο τίτλος του ως "δούκας του York".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Andrew έχασε όλους τους στρατιωτικούς τίτλους του και τα βασιλικά του προνόμια μετά τη μήνυση που έγινε εναντίον του σεξουαλική κακοποίηση. Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως, κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερα προνόμια αφού πλέον δεν θεωρείται εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας αλλά και κατάλληλος για να έχει τιμητικούς τίτλους.

Πρόσφατα, η πόλη του York αποφάσισε να του αφαιρέσει τον ύψιστο τιμητικό τίτλο που δίνεται σε επιφανείς πολίτες, την τιμή "Freedom of the City". Σύμφωνα με το ITV, ο δούκας του York είχε κερδίσει τον τίτλο του πρέσβη της πόλης το 1987 αμέσως μετά τον γάμο του με την πρώην σύζυγό του, Sarah Ferguson.

Διαβάστε Επίσης

Σε συνεδρίαση του συμβουλίου της πόλης, οι σύμβουλοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τον τίτλο καθώς, όπως είπε ο Darryl Smalley, μέλος του πολιτιστικού τομέα του συμβουλίου δεν είναι πια σωστό: "Η τιμή έχει δοθεί σε πολλούς επιφανείς και επιτυχημένους ανθρώπους που τον φέρουν με περηφάνια και ευθύνη. Μετά την αφαίρεση των στρατιωτικών του τίτλων και των βασιλικών του προνομίων από τη βασίλισσα, πιστεύουμε ότι είναι σωστό να αφαιρέσουμε κάθε σύνδεσμο που ο πρίγκιπας Andrew έχει με την πόλη μας".

Ο 62χρονος πρίγκιπας έχει κρατήσει μέχρι στιγμής τον τίτλο του δούκα του York και τη σειρά του διαδοχής στον θρόνο- στην ένατη θέση μετά τον πρίγκιπα Harry και τα δύο παιδιά του. Σύμφωνα όμως με το συμβούλιο του York κινδυνεύει να χάσει και τον τίτλο του δούκα του York αφού είναι "το επόμενο λογικό βήμα". Ο τίτλος του είχε δοθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ την ημέρα του γάμου του και είθισται να δίνεται στον αδελφό που είναι πιο κοντά στη λίστα διαδοχής μετά τον διάδοχο του θρόνου, δηλαδή τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον πρίγκιπα Κάρολο. "Η κυβέρνηση και το Παλάτι πρέπει να κάνει τις κινήσεις για να αφαιρεθεί ο τίτλος και να σταματήσει η σύνδεση του πρίγκιπα Andrew με το York", δήλωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης