Η διαφορετική Γιορτή της Μητέρας της Jill Biden με μητέρες πρόσφυγες και παιδιά από την Ουκρανία

Η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πρόκειται να ταξιδέψει στη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αφήνοντας την οικογένειά της πίσω, σκεπτόμενη όλες τις οικογένειες στην Ουκρανία που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο, η Jill Biden πρόκειται να ταξιδέψει για 5 ημέρες στη Ρουμανία και τη Σλοβακία, προκειμένου να συναντηθεί με μητέρες και παιδιά που τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν τη ρωσική εισβολή. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως έγινε γνωστό, η δρ Biden θα ταξιδέψει στη Ρουμανία και τη Σλοβακία για 5 ημέρες, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες, μέλη της πρεσβεία, εργαζομένους φιλανθρωπικών οργανώσεων, όπως και με πρόσφυγες. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης της Ρουμανίας, αλλά και με "εκπαιδευτικούς που βοηθούν να διδάξουν τα παιδιά των προσφύγων και να τα ενσωματώσουν σε ένα σταθερό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον". Όπως είναι αναμενόμενο, την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, η Jill Biden θα την περάσει με μητέρες και παιδιά που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΗΠΑ, πάνω από 5,6 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν ταξιδέψει σε γειτονικές χώρες, ενώ 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται ακόμα κρυμμένοι στη χώρα. Πιο αναλυτικά, μέχρι την Τετάρτη είχαν φτάσει στο έδαφος της Ρουμανίας 846.521 Ουκρανοί, ενώ στη Σλοβακία 385.284, από τους οποίους το 90% είναι μητέρες και παιδιά, δεδομένης της απαγόρευσης φυγής των ανδρών ηλικίας 18-60 από τη χώρα. 

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας, Jen Psaki σχετικά με το ταξίδι της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, "ο Πρόεδρος είναι ευγνώμων γα τη θέλησή της να το κάνει και για τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ευρώπη και μέσω αυτών των συναντήσεων".

Διαβάστε Επίσης