Βασίλισσα Ελισάβετ | Όπως δεν την έχουμε ξανά δει στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC

Με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων της βασιλείας της αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ από την παιδική ηλικία έως την ανάληψη του θρόνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα, που ποτέ πριν δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναμένονται να παρουσιαστούν στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ. Με αφορμή τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, συντελεστές του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου δημιούργησαν ένα 75λεπτο πρόγραμμα αφιερωμένο στη ζωή της 96χρονης βασίλισσας, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στα πρώτα χρόνια από την ημέρα της γέννησης της έως την ανάληψη του θρόνου σε ηλικία 27 ετών.

Για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ με τίτλο "Elizabeth: The Unseen Queen", η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου παραχώρησε άδεια σε παραγωγούς και μοντέρ ώστε να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 400 μπομπίνες, που μέχρι πρότινος φυλάσσονταν σε ιδιωτική πτέρυγα των θησαυροφυλακίων του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Οι εγγραφές αυτές περιλαμβάνουν πλάνα, ταινίες και φωτογραφικό υλικό από τα παρασκήνια επίσημων εκδηλώσεων του παλατιού, όπως επίσης και στιγμιότυπα καταγεγραμμένα από τα ίδια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όπως αναφέρει το BBC, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται αξιοσημείωτα γεγονότα στη ζωή της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του πρίγκιπα Φιλίππου το 1946 στο Κάστρο Balmoral, λίγο πριν την δημοσιοποίηση του αρραβώνα τους. Οικογενειακές φωτογραφίες με την νεαρή τότε Ελισάβετ τον αείμνηστο πατέρα της, Βασιλεία Γεώργιο καθώς και τον θείο της, πρίγκιπα Γεώργιο και δούκα του Κεντ, πρόκειται να εκτεθούν για πρώτη φορά.

"Μας τιμά που η Βασίλισσα εμπιστεύτηκε στο BBC μια τέτοια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην προσωπική της συλλογή ταινιών. Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια εξαιρετική ματιά σε μια βαθιά προσωπική πλευρά της Βασιλικής Οικογένειας που σπάνια βλέπουμε και είναι υπέροχο να μπορούμε να το μοιραστούμε με το έθνος καθώς γιορτάζουμε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της" δήλωσε ο αρχισυντάκτης του BBC, Simon Young. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να προβληθεί στις 29 Μαΐου.

Διαβάστε Επίσης