Βασίλισσα Ελισάβετ | Η σημαντική εμφάνιση που ανέβαλε για πρώτη φορά εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει

Η 96χρονη μονάρχης είχε ανακοινώσει ότι έχει κινητικά προβλήματα από το περασμένο φθινόπωρο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα χάσει ακόμα μια σημαντική βασιλική υποχρέωση εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που την αναγκάζουν να περπατά με μαγκούρα και να κάνει δημόσιες εμφανίσεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η 96χρονη μονάρχης δεν θα παραστεί στο άνοιγμα της βρετανικής βουλής όπως είθισται καθώς η ιατρική της ομάδας την συμβούλεψαν να μην παραστεί. Τη θέση της θα πάρει ο πρίγκιπας Κάρολος, ενώ αυτή τη φορά θα τον συνοδεύσει και ο πρίγκιπας William, εκτός από την Καμίλα Πάρκερ.

Μπορεί η βασίλισσα να χάσει για πρώτη φορά το άνοιγμα της βουλής- αφού πηγαίνει κάθε χρόνο για σχεδόν 60 χρόνια- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αναβάλει άλλες βασιλικές υποχρεώσεις της. Από το σπίτι της στο Windsor, η μονάρχης κάνει συναντήσεις μέσω βιντεοκλήσεων ενώ συχνά την επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Boris Johnson.

Τους τελευταίους μήνες, η βασίλισσα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας –κυρίως κινητικά- ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχε νοσήσει και με covid αλλά επανήλθε πολύ γρήγορα. Ένα μήνα μετά είχε αναβάλει την εμφάνισή της στη λειτουργία για την Ημέρα Κοινοπολιτείας και είχε αφήσει στη θέση της τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βασίλισσα ξεκουράζεται ώστε να βρίσκεται σε φόρμα στις αρχές Ιουνίου για να γιορτάσει μαζί με τους πολίτες το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της και να εμφανιστεί, όπως είθισται, στο μπαλκόνι του Buckingham Palace κατά τη διάρκεια της παρέλασης Trooping The Colour.

Διαβάστε Επίσης