Ο πρίγκιπας Harry φοβάται για το πώς ο digital κόσμος θα αντιμετωπίζει τα παιδιά του στο μέλλον

Ο δούκας του Sussex μοιράστηκε τις σκέψεις και τους φόβους του για τη ζωή των παιδιών του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Συμμετέχοντας σε ένα webinar σχετικά με τον πώς ο ψηφιακός κόσμος και τα social media επηρεάζουν τα παιδιά, ο πρίγκιπας Harry πήρε τον λόγο, προκειμένου να μιλήσει για τη δική του εμπειρία. Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε πως το γεγονός πως έγινε πατέρας, τον ενέπνευσε να προσπαθήσει πιο ενεργά να κάνει τον κόσμο του ίντερνετ ένα καλύτερο μέρος. 

Διαβάστε Επίσης

"Ως γονείς, η σύζυγός μου κι εγώ ανησυχούμε για την επόμενη γενιά που μεγαλώνει σε έναν κόσμο όπου αντιμετωπίζεται ως ψηφιακό πείραμα για τις εταιρείες να βγάλουν λεφτά και όπου το μίσος και το να βλάψεις κάποιον νορμαλοποιούνται κάπως. Θέλουμε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά να νιώθουν τη δύναμη να μιλήσουν", είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Harry.

Όπως εξήγησε, τα δύο του παιδιά βρίσκονται ακόμα στην ηλικία της αθωότητας. "Μερικές φορές νιώθω πως μπορώ να τα κρατήσω μακριά από τα online 'χτυπήματα' που μπορεί να αντιμετωπίζουν στο μέλλον για πάντα, όμως μαθαίνω να γνωρίζω καλύτερα", δήλωσε ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο δούκας του Sussex κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα social media δεν λειτουργούν σωστά και πρέπει κάτι να γίνει γι'αυτό. "Δεν είμαι ειδικός στη νομοθεσία και την τεχνολογία, όμως είμαι ένας πατέρας και είμαι τυχερός που είμαι πατέρας με πλατφόρμα. Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά για να βιώσουν ακόμα τον ψηφιακό κόσμο και ελπίζω πως ποτέ δεν θα χρειαστεί να τον νιώσουν όπως είναι σήμερα. Κανένα παιδί δεν πρέπει", ανέφερε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex επιβεβαίωσαν πως θα παραβρεθούν μαζί με τα παιδιά τους στους εορτασμούς που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο για το Πλατινένιο Ιωβηαλίο της βασίλισσας Ελισάβετ, με αφορμή τα 70 χρόνια βασιλείας της. 

Διαβάστε Επίσης