Βασιλιάς Juan Carlos | Επιστρέφει στην Ισπανία μετά από δύο χρόνια εξορίας

Ο πατέρας του βασιλιά Felipe βρίσκεται σε αυτοεξορία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Juan Carlos, θα επιστρέψει στη χώρα του για να επισκεφτεί τη βασιλική οικογένεια μετά από σχεδόν δύο χρόνια αυτοεξορίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως ανακοίνωσε το Ισπανικό Παλάτι, ο βασιλιάς που έφυγε από τη χώρα και άφησε τον θρόνο στον γιο του, βασιλιά Felipe όταν τον κατηγόρησαν σε ξέπλυμα χρήματος και οικονομικές απάτες, θα κάνει μια σύντομη επίσκεψη για να δει την οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, ο πρώην βασιλιάς θα παραβρεθεί σε μια εκδήλωση που αφορά στην ιστιοπλοΐα και δεν θα μείνει στο Παλάτι με την οικογένειά του αλλά σε διαφορετική πόλη, πριν επιστρέψει και πάλι στο Abu Dhabi όπου ζει από τον Αύγουστο του 2020.

Ο Juan Carlos θα μένει στην πόλη Sanxenxo το Σαββατοκύριακο της επίσκεψής του και τη Δευτέρα θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να δει από κοντά τον γιο του αλλά και τη σύζυγό του, βασίλισσα Sofia στο Zarzuela Palace. Την ίδια μέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επιστρέψει στο Abu Dhabi όπου βρίσκεται πλέον η μόνιμη κατοικία του.

Πρόσφατα, ο Juan Carlos είχε στείλει μια επιστολή στον γιο του, βασιλιά Felipe, όπου του εξηγούσε ότι επιθυμεί να ταξιδεύει συχνά στην Ισπανία για να επισκέπτεται τους φίλους και την οικογένειά του αλλά και "να οργανώσω την προσωπική μου ζωή”. Το ταξίδι δεν θεωρείται επαγγελματικό αλλά προσωπικό αφού τόσο ο γιος του αλλά και η σύζυγός του δεν είχαν ταξιδέψει για να τον συναντήσουν τα δύο χρόνια που βρίσκεται σε εξορία. Αντίθετα, οι κόρες του τον είχαν επισκεφτεί.

Πριν δύο μήνες η εισαγγελία είχε ανακοινώσει ότι σταματά τις τρεις διαφορετικές έρευνες που ήταν σε εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του πρώην βασιλιά λόγω έλλειψης στοιχείων αλλά και της ασυλίας που είχε ως αρχηγός του κράτους. Παρομοίως και οι ελβετικές αρχές που ερευνούσαν μια υπόθεση "ξέπλυμα χρήματος” που τον αφορούσε, την έβαλαν στο αρχείο για τους ίδιους ακριβούς λόγους.

Διαβάστε Επίσης