Η βασίλισσα Ελισάβετ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Το νέο pop art πορτρέτο της

Το έργο του Oluwole Omofeni που εμπνεύστηκε από ένα παλιό πορτρέτο της Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Νιγηριανός καλλιτέχνης Oluwole Omofemi εμπνεύστηκε από ένα πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ από το 1955 και δημιούργησε ένα πίνακα ζωγραφικής της 96χρονης μονάρχη που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Tatler στα πλαίσια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας.

Ο Omofeni που είναι γνωστός για την pop art αισθητική που χρησιμοποιεί στους πίνακές του κράτησε κάποια από τα αρχικά στοιχεία του πορτρέτου, όπως τη George IV State Diadem τιάρα της, το Hyderabad περιδέραιο και την κορδέλα της με το αστέρι-παράσημο, αλλά άλλαξε κάποια άλλη στοιχεία, όπως τα χρώματα βάζοντας την Ελισάβετ να ποζάρει μπροστά σε ένα κίτρινο φόντο και να φοράει ένα πράσινο floral φόρεμα.

"Όταν ξεκινάω κάποιο project δεν έχει να κάνει με το πόσο όμορφος φαίνεται ένας πίνακας αλλά πως μπορώ να αιχμαλωτίσω την ουσία του αντικειμένου μου. Χρειαζόμουν να φανταστώ ότι είμαι μπροστά στη βασίλισσα για να συνδεθώ μαζί της. Είναι η μακροβιότερη μονάρχης και όταν την κοιτάζω βλέπω κάποια που κατέκτησε τη ζωή. Καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει και ξέρει ότι μπορεί να το κάνει καλά”, είπε ο Omofeni.

Ο 34χρονος καλλιτέχνης εμπνεύστηκε για τον πίνακα από φωτογραφίες της βασίλισσας από την επίσκεψή της στη Νιγηρία το 1956, όταν και ο παππούς του την είχε δει από κοντά σε μία από τις περιοδείες της. Ο Omofeni ολοκλήρωσε τον πίνακα μέσα σε 4 εβδομάδες και τον έχει χαρακτηρίσει ως το πιο σημαντικό έργο της ζωής του.

Ο πίνακας θα εκτεθεί στο 'Power&Image: Royal Portraiture & Iconography' στο Sotheby's του Λονδίνου μαζί με τα έργα του Andy Warhol από τη Reigning Queens συλλογή και το Armada Portrait of Elizabeth I από την Woburn Abbey Collection.

Διαβάστε Επίσης