Τι τρώει η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στην ημέρα

Ποια είναι τα αγαπημένα της φαγητά και ποιες τροφές απεχθάνεται.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με 20 σεφ στην υπηρεσία της δύσκολα η βασίλισσα Ελισάβετ παραγγέλνει φαγητό απ' έξω, κάτι που επιβεβαίωσε ο προσωπικός της μάγειρας, Darren McGrady, o οποίος ήταν στο Παλάτι για 15 χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Ο McGrady, που έχει υπάρξει σεφ των Προέδρων Ford, Reagan, Bush Sr, Clinton και Bush Jr, όπως και της πριγκίπισσας Diana, αποκάλυψε στο βιβλίο του, "Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen", τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τι τρώει η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στην ημέρα

Όπως δήλωσε ο McGrady, η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου απολαμβάνει 4 γεύματα την ημέρα, τα οποία αποτελούνται από μικρές ποσότητες. Για πρωινό, η βασίλισσα παίρνει το τσάι της μαζί με μπισκότα, τα οποία ακολουθεί ένα μπολ με δημητριακά. Για μεσημεριανό, συνεχίζει με ένα πιάτο που περιέχει ψητό κρέας με μαραμένο σπανάκι ή κολοκυθάκια ή ψητό κοτόπουλο με σαλάτα. Στη συνέχεια, απολαμβάνει το απογευματινό της τσάι, που πάντα συνοδεύεται από scones με μαρμελάδα και κρέμα. Όσο για το βραδινό, ο σεφ πάντα τής έδινε 2 φορές την εβδομάδα το μενού, στο οποίο η ίδια θα επέλεγε τα φαγητά που είχε όρεξη να φάει. 

Τα αγαπημένα της φαγητά και τα don'ts του μενού

Το φαγητό στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί, σύμφωνα με τον McGrady, είναι οι Morecambe Bay γαρίδες, που μαγειρεύονται σε βούτυρο με μπαχαρικά, τις οποίες η ίδια συνήθως απολαμβάνει με ψωμί του τοστ. Επιπλέον, η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να πει όχι σε οτιδήποτε έχει σοκολάτα, όπως και στο ένα σάντουιτς croque monsieur με λιωμένη γραβιέρα, χοιρινό και χτυπημένα αυγά, που είναι η ένοχη απόλαυσή της. Αντίθετα, εκείνα που απεχθάνεται, είναι τα κρεμμύδια και το σκορδό, τα οποία οι σεφ είναι ενημερωμένοι να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν. 

Διαβάστε Επίσης