Γιατί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας προτιμούν για τις εμφανίσεις τους το μπλε χρώμα

Ποιος είναι ο λόγος που οι αποχρώσεις του μπλε κυριαρχούν στο dresscode των royals.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας πειραματίζονται συχνά με τις εμφανίσεις τους, χωρίς φυσικά να παραβαίνουν το πρωτόκολλο και τους άγραφους "νόμους" που διέπουν το dresscode τους. Ωστόσο, το μπλε χρώμα φαίνεται πως κυριαρχεί ως η πρώτη τους επιλογή.

Διαβάστε Επίσης

Οι μπλε αποχρώσεις ανήκουν στις αγαπημένες παλέτες της Kate Middleton, όπως και της πριγκίπισσας Βεατρίκης και της Zara Tindall. Πρόσφατα, η οικογένεια των Cambridges εμφανίστηκε με όλα της τα μέλη να φορούν μπλε αποχρώσεις για τη λειτουργία του Πάσχα. Σύμφωνα με την Karen Haller, ψυχολόγο που ασχολείται με τα χρώματα και έχει εκδώσει το βιβλίο "The Little Book of Color", εξήγησε την επιλογή της οικογένειας να εμφανιστεί με μπλε χρώμα.

Kate Middleton

Όπως δήλωσε, το ότι όλοι επέλεξαν το ίδιο χρώμα δεν ήταν τυχαίο, παρά ήθελαν να δείξουν την ενότητά τους ως οικογένεια, ως ομάδα. "Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των χρωμάτων, τα σκούρα μπλε επικοινωνούν πως βρίσκεσαι σε θέση ισχύος, πως αποπνέεις εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, με αποτέλεσμα οι άλλοι να θέλουν να βασιστούν σε σένα. Έχεις μία αίσθηση καθήκοντος και το παίρνεις σοβαρά", υπογράμμισε η ψυχολόγος. 

kate middleton - william - george- charlotte Πάσχα 2022

Ωστόσο, οι Cambridges δεν ήταν οι μόνοι που επέλεξαν το χρώμα αυτό, καθώς και η οικογένεια της Zara Tindall, της δεύτερης μεγαλύτερης εγγονής της βασίλισσας Ελισάβετ, φόρεσαν μπλε ρούχα.

zara tindall - mike tindall πασχα 2022

Όμως, πέρα από τους σύγχρονους royals που έχουν μία αδυναμία στο χρώμα αυτό, ανατρέχοντας στο παρελθόν, παρατηρούμε πως και η βασιλομήτωρ λάτρευε το ανοιχτό γαλάζιο, όπως και η μικρότερη κόρη της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα. 

βασιλομήτωρ Ελισάβετ

Η ψυχολόγος, βέβαια, προειδοποίησε πως αν και το χρώμα αυτό αποπνέει αξιοπιστία, την ίδια στιγμή μπορεί να δημιουργήσει μία απόσταση, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι μη προσβάσιμος. Κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση οι royals.

Διαβάστε Επίσης